NM Senior 2019

Postet av Moss Turnforening den 2. Jul 2019


ET LITE STYKKE TURNHISTORIE FRA MOSS TURNFORENINGS JENTER

Under NM-veka i Stavanger i helgen skrev Moss turnforenings jenter historie på ulike plan. De stilte med gymnaster, og i tillegg lag for første gang på over 50 år, samt at Liliana Buer deltok i sitt 20. NM, som er norgesrekord for damer. Innsatsen og resultatene var gode, med en flott 5.plass i lag, og en 19.plass som beste individuelle resultat i mangekamp til Oline Myhre Rolfsøn.

Turnsporten er helt klart på vei oppover i Norge, både når det gjelder nivå og antall utøvere. Det var rekordstor deltakelse på kvinnesiden med 49 seniorer (16 år og eldre) under NM-veka i Stavanger. Vi har forsøkt å lete i arkiv og på nett etter korrekt informasjon når det gjelder tidligere resultater og deltakelse fra Moss turnforening. I 1960- årene hadde Moss en storturner gjennom Torunn Isberg. Etter den tid har det ikke, etter vår viten, vært deltakere fra foreningen i et NM for seniorer på kvinnesiden. Våre jenter skrev dermed historie, med deltakelse i både lag og individuell mangekamp. Med på laget var Emma Hegreberg (16), Linnea Pedersen (16), Oline M. Rolfsøn (16), samt jentenes trener Liliana Buer (36) som stilte i 2 apparater. Som lagleder og trener hadde jentene med seg Sigrun Østreng (Trøgstad turn), som kjenner jentene godt gjennom ett tett klubbsamarbeid, samt at hun er Lilianas tidligere trener.

Jentene startet sin konkurranse i skranke. Her var det flere usikkerhetsmomenter og et høyt spenningsnivå hos både utøvere og trener. Emma kjørte et nytt element med vipp- halv vending i håndstående og overhopp fra øvre til nedre holme, noe hun hadde klart for første gang på trening like før mesterskapet. Liliana hadde meldt seg på skranke i siste liten, og kjørte en vanskelig kombinasjon med vipp med hel vending i håndstående- direkte overhopp. Linnea gjorde et overhopp med halv vending. Dessverre ble det for alle et støtt med beina i bakken etter overhoppet, og en dødsving for både Liliana og Linnea. Oline kjørte en litt enklere øvelse, men utførte den med stil og færre feil. Høyeste karakterer på laget ble Liliana med 8,20, Oline med 8,05 og Emma med 7,40Deretter gikk turen til bom. Linnea startet av våre med en veldig fin øvelse med bra stil og høye hopp. Det ble et fall, men ellers lite å utsette på utførelsen. Oline fulgte opp med en stødig øvelse uten fall, med blant annet smetterling og baklengs salto til 10,25. Emma var litt uheldig i et rundhopp og falt, men gjorde ellers en fin øvelse. Sist opp var Liliana som først og fremst har trent bom de siste årene. Hun gikk for en vanskelig i øvelse i håp om finaleplass, men hadde dessverre ikke helt dagen. Det ble fall etter smetterling, som resulterte i manglende akroserie og seriebonus, samt et fall på storhaugvending. I tillegg til Oline ble tellende karakterer Liliana med 9,75 og Linnea med 9,65. Tredje apparat var frittstående. Alle jentene har nye øvelser av året, og har allerede hatt godt utbytte av at de endelig har kunnet trent på et fullt frittståendegulv i den nye turnhallen. Dette fremkom også av karakterene. Emma kjørte en stilren øvelse til 11,05 og ny personlig rekord, og Linnea og Oline fulgte opp med henholdsvis 10,90 og 10,80. Hopp var siste apparat. Linnea hoppet skruhopp med hel vending. Hun ble litt overrotert, men klarte å holde seg på beina. Oline fulgte opp med et av sine bedre konkurransehopp, med en høy og stødig pikert tsukahara (salto bakover) til hele 12,40. Dette var nest høyest av alle deltakerne på dette hoppet, et hopp mange valgte å gjøre, og den 6. høyeste karakteren av alle jentene på hopp nr.1. Også Emma hoppet en pikert tsukahara. Hun gjorde ikke sitt beste hopp, og det ble en dyp landing, men holdt seg på beina til 11,00. Sammenlagt resulterte gjennomføringene i en flott 19.plass til Oline med 41,5 poeng. Emma fikk totalt 38,80, og en 26.plass, etterfulgt av Linnea på 27.plass med 38,25. Laget fightet om 4.plassen med Trondheim og Stavanger. Oslo, Laksevåg og Holmen var et stykke foran på medaljeplassene. Det endte til slutt med en 5.plass bak Trondheim, men foran Stavanger og Nøtterøy. Totalt stilte 21 ulike klubber, men ikke alle hadde lag (min. 3 gymnaster i 4 apparater).

Alt i alt ble det en fin konkurransehelg og sesongavslutning, med mye positivt å se tilbake på, samt inspirasjon til satsning videre.

NM Junior 2019

Postet av Moss Turnforening den 10. Jun 2019

FLOTTE PRESTASJONER I NM AV MOSS TURNFORENINGS JUNIORER


Foregående helg var det NM og sesongavslutning for våre juniorjenter (13-15 år). Norgesmesterskapet gikk på Sotra med rekordstor deltakelse på 86 gymnaster fra 25 ulike klubber. Moss turnforening var representert individuelt med Benedicte Olsen (14) og Annika Hegreberg (14). Begge gjorde sine saker svært bra, og ble premiert blant de beste i mangekampen (4 apparater).


Benedicte var først ut, og startet sin konkurranse i bom. Dette er alltid et nervepirrende apparat, men hun holdt fokuset og nervene under kontroll. Hun viste blant annet to høye saltoelementer: Smetterling og sidesalto, og turnet ellers stødig og fint. Dette ble belønnet med 10,55 i karakter, som viste seg å bli høyest av alle jentene i 1.pulje. Benedicte fortsatte konkurransen med et rent og elegant frittståendeprogram. I hopp gjorde hun en høy og stødig kroppert tsukahara som tellende hopp. I avslutningsapparatet skranke hadde hun under treningen gjort en liten justering på øvelsen - også dette mestret hun fint. Totalt etter alle fire apparater fikk Benedicte 39,55 poeng, og lå på en flott 3.plass før 2.pulje. Annika turnet i 2.pulje, og startet sin konkurranse i skranke. Det ble en stopp etter et svevelement fra nedre til øvre holme, men ellers en veldig fin øvelse. På bommen var også Annika svært stødig, med blant annet et nytt vanskelig opphopp av D-verdi, og 10,45 i karakter. I frittstående turnet hun også rent med stødige landinger og gode gymnastiske elementer til 10,65. Hopp var siste apparat. Her imponerte Annika med å vise to ulike saltohopp: kroppert og pikert tsukahara, som ble belønnet med 11,95 og 12,30. Dette var kun tiendeler fra å være blant de 6 beste og kunne turne finale. Totalt oppnådde Annika 41,0 poeng, som holdt til en flott 13.plass, mens Benedicte ble nr.24 av hele 86 gymnaster. I bom var begge jentene nærme finalekvalifisering, med en 8.plass (2.reserveplass) til Benedicte. Dette var alt i alt en meget oppløftende turnhelg for våre juniorer. De viste begge at de absolutt har kapasitet til å hevde seg i norgestoppen, selv med noe mindre treningstimer per uke, og dårligere fasiliteter sammenlignet med de fleste konkurrentene. Nå som turnhallen er på plass håper vi på en fortsatt god utvikling for både disse, og resten av gymnastene i klubben.


Juniorene og de yngre jentene har nå konkurransefri frem til høsten. Om 3 uker går vårens siste konkurranse: NM senior. Her stiller Moss turnforening med jenter, og dette også i lag, for første gang på over 30 år.
Utmelding av Moss turnforening

Postet av Moss Turnforening den 2. Jun 2019
Hei alle sammen! nå nærmer det seg siste trening og avslutning på denne sesongen, de av dere som ikke skal være med videre til høsten må gå inn via denne linken å melde dere av innen søndag 9.6.2019. Hvis dere ikke gjør det så vil dere automatisk bli overført til høstsemesteret.

https://mossturn.wufoo.com/forms/sjmyquy1kffm32/Unisport Norges Cup nr.2

Postet av Moss Turnforening den 7. Mai 2019


I helgen var disse herlige gymnastene i Asker å konkurrerte i Unisport Norges Cup nr. 2. 
I klasse 2 fikk Oline en fantastisk 1 Plass med poengsummen 52250. Hun hadde også beste poengsum i Hopp med 13250 poeng og i frittstående med 13600 poeng. Linnea turnet til en flott 11 plass med 47950 poeng.
I klasse 1 turnet Benedikte til en fin 18 plass med 48650 poeng.
I 11 årsklassen turnet Vanessa til en super 6 plass med 48450 poeng og i 12 årsklassen fikk Aja-Fatou en fin 15 plass med 47300 poeng, Marthe en 25 plass med 45800 poeng og Signe en 28 plass med 45500 poeng. Gratulerer til dere alle sammen for en fantastisk innsats.


Påske

Postet av Moss Turnforening den 10. Apr 2019

Det vil ikke være trening i neste uke som er påske, ønsker dere alle sammen en kjempe fin påskeferie.Levert av IdrettenOnline