Vanessa Engebretsen (12) er tatt ut på Norges Rekruttlag

Postet av Moss Turnforening den 21. Sep 2020

Før nedstenging av turnhaller og avlyste konkurranser, ble det gjennomført uttak til landslagene. 

Vanessa Engebretsen (12) fra Moss Turnforening ble her tatt ut på Norges Rekruttlag for 2020. 

Dette er en meget sterk prestasjon. Kun 13 jenter fra 7 ulike klubber i Norge er representert på laget for 2020. Vanessa har både i fjor og i år markert seg i norgestoppen, og samtidig vist en stigende utvikling. Under vårens nasjonale FIG konkurranse plasserte hun seg på en flott 4.plass, som viser at hun absolutt er på høyde med de aller beste i landet i sin aldersklasse. 

Vanessa har lenge utmerket seg lokalt som en talentfull gymnast. Hun har en veldig god følelse for turn, og har i år tatt et stort steg opp både i stil og vanskegrad. Vanessa har hele veien satset for fullt, og trent maksimalt av hva klubben har tilbudt. Det er derfor ekstra gledelig, og vel fortjent at hun nå er tatt ut blant landets beste gymnaster. Plassen innebærer tilbud om treningssamlinger med laget samt med junior/ seniorlandslaget i 2020 (så fremt koronasituasjonen tillater arrangementene). Under samlingene vil det blant annet være styrke- og ferdighetstester, gjennomkjøring av FIG-elite obligatoriske øvelser i alle apparater, samt mer fri trening. 

Vanessa har trent bra nå under nedstengingen, og holdt en fin form tross hjemmetrening i en lang periode. Tilbake i turnhallen har hun vist at hun har beholdt både en god fysikk og alle elementer hun kunne før nedstengingen. Nå allerede, etter halvannen uke, har hun lært seg nye elementer, med flikkflakk- salto på bom og forbedring av elementer i skranke og frittstående. 

Vi ønsker lykke til med treningen fremover og håper på samlinger fra i sommer med rekruttlaget. 

Gratulerer til Vanessa!


 0 Kommentar

Medalje i Internasjonal Turnkonkurranse

Postet av Moss Turnforening den 7. Nov 2019


MEDALJE I INTERNASJONAL TURNKONKURRANSE

Gymnaster fra Moss Turnforening stilte i helgen i internasjonal konkurranse i Stockholm i Sverige. Mälar Cupen i Stockholm er en tradisjonsrik konkurranse, som er blitt arrangert hvert år i over 30 år. Det var i alt med over 100 gymnaster på jentesiden fra Russland, Belgia, Polen, Østerrike, samt de skandinaviske landene. For de fleste av våre jenter var dette deres første internasjonale deltakelse, og det ble en fin erfaring for alle. Resultatmessig gikk det over all forventning med bronsemedalje til Linnea Pedersen (16) i seniorklassen i frittstående! 

Moss Turnforening dro på tur og deltok med 7 jenter i alderen 11-16 år: Vanessa Engebretsen (11), Marthe Wiggen (12), Signe Wiggen (12), Aja Fatou-Marenah (12), Åsa T. Mehus (13), Annika Hegreberg (14) og Linnea Pedersen (16). Med som trener og dommer var henholdsvis Andrea Molnar og Liliana Buer. Det var felles trening fredag kveld, konkurranse for alle i lag og mangekamp på lørdag, og finaler på søndag for de 4 beste gymnastene i hver klasse.

Jentenes konkurranse på lørdag startet i skranke. Dette gikk ganske bra for de fleste. Vanessa og Annika var våre sterkeste i dette apparatet, og Signe kom også gjennom sin øvelse uten fall. Det ble et fall i avslutningen for Aja, etter en ellers fin øvelse, og et dunk nedi matten med beina for Linnea på overhopp fra nedre til øvre holme. Åsa og Marthe kjørte ikke skranke. På bom hadde dessverre ikke laget en helt optimal dag. Ingen kom gjennom helt feilfritt, eller uten fall, men det var mye bra å spore på utførelse utover dette. Annika, Marthe og Vanessa klarte seg her best med 1 fall. I frittstående derimot gikk det langt bedre for hele laget - ingen fall eller store feil på noen. Sterkest her var Linnea med 11,35 etterfulgt av Annika og Aja med 10,85 og 10,75. I siste apparat, hopp, gikk det også fint. Her har ikke jentene så høy vanskegrad foreløpig. Kun Annika hoppet hopp med salto. Det klaffet dessverre ikke helt på det første hoppet, og hun fikk et fall i sin pikerte tsukahara, men stod på hopp nr.2- kroppert tsukahara. Høyeste skårer på laget ble her Aja med 11,15, og 11,0 på Vanessa, Åsa og Linnea.

Totalt etter 4 apparater skåret Annika høyest i poengsum av mossejentene med 39,15, som resulterte i en 21.plass. I Youth klassen var Vanessa best av våre på en 16.plass, etterfulgt av Aja og Signe som nr. 18 og 19. I seniorklassen, ble det en 17.plass på Linnea, og laget endte til slutt på 13.plass. Frittstående var deres sterkeste apparat, og laget var her nr. 6. I dette apparatet var Linnea også nr. 5 etter lørdagens konkurranse, og 1.reserve til finale på søndag. Hun trodde lenge at det ikke ble noen deltakelse, og satt i ro og mak og tittet på konkurransen. I siste liten, bare minutter før start kom en strykning, og det var klart at Linnea skulle turne finalen. Hun hoppet inn da uten noen oppvarming på flere timer. Hun utførte på tross av dette en super øvelse, med hel skru forover, nydelig koreografi og utførelse. Hun oppgraderte også vanskegraden med en trippel piruett. Dette holdt til 11,3, og bronsemedalje! Dette var utrolig gøy, ganske overraskende, men også vel fortjent.

Foruten om det sportslige ble helgen en hyggelig og sosial tur i lag med flere foreldre i klubben, samt deltakere, foreldre og trenere fra Nidaros og Nedre Glomma. Konkurransen ble i alt en opptur, spesielt med tanke på Linneas bronsemedalje, men også en kjempefin erfaring for alle med internasjonal deltakelse
0 Kommentar

Julekalendere

Postet av Moss Turnforening den 27. Okt 2019


TIL ALLE VENNER I MOSS TURNFORENING! 

                  

            

TID FOR SALG AV ÅRETS JULEKALENDERE 2019

        


Idrett er gøy for barn, ungdommer, voksne, trenere, foreldre og foresatte. Medlemskontingent, treningskontingent, verdifulle private bidrag og kommunalt tilskudd er midlertidig ikke nok til å dekke alle utgifter. Utover disse faste tilskuddene er derfor dugnad viktig inntektskilde for turngruppa.

Når du selger disse julekalenderne bidrar du til et meningsfullt fritidstilbud. Vi håper du kan investere noen små timer i dette viktige arbeidet for Moss Turnforening. For dere foreldre eller medlemmer kan denne innsatsen være deres takk til klubben som tilrettelegger for sunne og glade aktiviteter.

Det vil bli delt ut  10 lodd til hver gymnast men max 15 lodd til hver familie i foreningen. 


Julekalenderne hentes følgende tider i hallen:

Mandag 28.10.19 fra kl. 17.15

Tirsdag 29.10.19 fra kl. 16.45

Onsdag 30.10.19 fra kl. 16.45

Torsdag 31.10.19 fra kl. 16.45

Fredag 01.11.19 fra kl. 16.45


Beløpet som skal innbetales kr. 500,- for 10 lodd og kr. 750,- for 15 lodd. Innbetalingen skal gjøres til Moss turnforening`s konto nr.  1061.20.57392  innen 24.november 2019.

Takk for sportslig innstilling til en økonomisk dugnad for klubben og lykke til med salget 


For Moss Turnforening
Vennlig hilsen

Styret


0 Kommentar

Første Tropps konkurranse denne sesongen

Postet av Moss Turnforening den 20. Okt 2019Tøy og bøy, tropp er gøy☺️

Da har vi gjennomført første kretskonkurranse for sesongen i regi av Sarpsborg turnforening. Alle gjorde en kjempe flott innsats og vi er så stolte av dere. Både rekrutter og juniorer turnet til 3-plass i trampett👏 I tumbling var det flotte rene kjøringer av begge lag👍 Stella som vår eneste aspirant gjorde fine serier i begge apparater, med lån av 2 juniorer så hun ikke skulle turne alene. Så gøy å være i konkurranse med dere alle sammen🥰


0 Kommentar

NASJONAL REKRUTTKONKURRANSE I TURN

Postet av Moss Turnforening den 15. Okt 2019


NEST BEST I NORGE UNDER NASJONAL REKRUTTKONKURRANSE I TURN

I helgen, 12.-13. oktober, ble den nasjonale rekruttkonkurransen avholdt i Holmen for jenter i alderen 11-12år. Det ble en begivenhetsrik og flott helg for de aller fleste av jentene fra Moss turnforening. Laget var med å kjempe om medaljeplass til siste slutt, og endte til slutt på en flott 5.plass av i alt 26 lag fra hele landet. Resultatmessig ble helgen toppet med en strålende 2.plass til Aja-Fatou Marenah i 12-års klassen.

Det arrangeres ikke norgesmesterskap for gymnaster under 13 år, men hvert år avholdes denne nasjonale rekruttkonkurransen, hvor alle de beste gymnastene fra de ulike klubbene i landet deltar. Det var i år stor deltakelse med 94 jenter i 11-års klassen og 71 i 12-års klassen fra 35 ulike klubber. Med fra Moss turnforening var Madeleine Ringsby (11), Vanessa Engebretsen (11), Tuva Eide (12), Marthe Wiggen (12), Signe Wiggen (12), Aja Fatou Marenah (12) og Victoria Mikalsen (12).

Det ble konkurrert i 4-kamp individuelt i de respektive aldersklassene, hvor resultatet fra apparatene hopp, skranke, bom og frittstående legges sammen. I tillegg var det lagkonkurranse hvor 11 og 12-åringene stiller på samme lag. Våre jenter startet helgens konkurranse lørdag med skranke og frittstående. I skranke var det litt nervepirrende med flere som hadde relativt nye øvelser. Marthe klarte kjemper i øvelsen for aller første gang. Søsteren Signe kjørte også øvelse med kjemper og en flott engelskmann til avsprang. Vanessa og Aja, som hadde de vanskeligste øvelsene, kom gjennom disse fint, og det ble en god start på konkurransen. I bom, hvor det alltid er små marginer, ble det noen fall, men allikevel gode resultater for laget. Madeleine hadde ny øvelse som hun fikk til fint, Signe turnet fjellstøtt uten en eneste stor ustødighet. Aja og Marthe fikk et fall hver, men ellers en god øvelse. Best av våre var Victoria, med en vanskelig øvelse med blant annet smetterling og rundhopp, som hun gjennomførte uten fall.                             På søndag var det frittstående og hopp. Spesielt i frittstående var det mye positivt. Tuva kjørte kanskje sin beste øvelse noen gang her, med høye saltoer både forover og bakover. Marthe, Victoria og Aja hadde også en god dag i frittstående med karakterer rundt 14 poeng. I siste apparatet hopp ble det ingen store feil på noen, og best av våre var Vanessa og Aja med gode yurchenkohopp.                                     Etter endt konkurranse og litt venting på resultater, var det klart at laget tok en flott 5.plass. Oslo turn var suverent best, deretter var det hard konkurranse om medaljene mellom Ålesund (2.plass), Holmen (3.plass), Molde og oss. Østfoldlaget Nedre Glomma fulgte deretter på 6.plass. I 11-års klassen ble vår beste Vanessa med en respektabel 18.plass, tross en del feil i bom og frittstående denne helgen. Madeleine, som var med i sin første store konkurranse denne helgen endte litt lengre ned på lista, men foran mange andre på en 72.plass. I 12 års-klassen var spenningen stor for vår del, og det ble veldig jevnt mellom de beste jentene. Det skilte bare 0,4 poeng mellom 1. og 4.plass. Aja endte opp kun 0,2 poeng fra seier, på en strålende 2.plass med 52,65 poeng. Av våre jenter fulgte Victoria på en flott 17.plass, Signe ble nummer 19, Marthe nr. 27 og Tuva nr. 39.  

Resultatene denne helga var alt i alt oppløftende og inspirer til videre satsing. Denne konkurransen kom ca. midt i konkurransesesongen. Tidligere i høst har flere av disse jentene, samt vår junior Annika Hegreberg, deltatt på FIG- konkurranser, som er det høyeste nivået på konkurranser nasjonalt, og hvor det benyttes internasjonalt reglement. Oppsummert herfra har spesielt Vanessa og Aja utpekt seg, og vært høyt oppe på listene blant rekruttene. Annika har også gjennomført solide konkurranser til over 40 poeng, og vært blant de 12 beste i juniorklassen under begge høstens konkurranser.

Videre denne høsten blir det lokale kretskonkurranser, en tur til Sverige for internasjonal deltakelse i Malar Cupen (1.-3 november), samt Norgesfinalen på de eldste jentene som turner nasjonal stige. 


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline