Årets første kretskonkurranse i apparatturn ble holdt i Nedre Glomma turn 4.3.17.

Moss turn stilte med hele 25 gymnaster.
Tidlig på dagen var det konkurranse for 7-12 år.
Emine Flesjø (f-10) deltok i sin aller første konkkurranse, og det ble gjort med flott stil.

De andre aspirantene (8-9 år) gjennomførte også fine øvelser. Vanessa Engebretsen (9år) gjorde en flott øvelse med musikk i fritttstående, og både hun, Tuva Irene Hansen (8år) og Wenche Thon (9år) gjorde sin øvelser med flott stil.

Victoria Mikalsen, Vilma Pram Nielsen, Tuva Eide og Olivia Malmo (alle 10 år) turnet rene, pene øvelser. De yngste klassene rangeres ikke, men alle fikk fine premier. Victoria og Vilma gjorde selvvalgte vanskelige øvelser, og best stil og strekk for dagen var det Tuva som sto for.

Sirild Ine Vikan (35,3 p) stakk av med bronsen i klasse 11 år, etter å ha gjort bl.a. en helt ny skrankeøvelse med langkipp og hengkipp som kom på plass bare dager før konkurransen. 1.og 2.plassen gikk til Nedre Glomma turn mens Maia Eide (32,2p), Maren Lyby (31,3p) og Amalie Frøvik (30,8p) fra Moss tok henholdsvis 5., 6. og 7.plassen. Det deltok 9 jenter i klassen.

I klasse 12 år ble det fight helt til siste apparat mellom lagvenninnene Annika Hegreberg og Benedicte Olsen. Annika trakk til slutt det lengste strået og vant klassen med 52,3p. Hun har en høy vanskeighetsgrad med bl.a. dobbel salto i avsprang i skranke. Benedicte endte på 51,8p, så her var det tett. Hun konkurrerte med ny øvelse i bom med kombinasjonen flikk flakk-salto og høy vanskelighetsgrad. Hun måtte i gulvet 2 ganger nå, men dette lover godt for resten av konkurransene i år. Annika og Benedicte skal delta i internasjonal klasse i konkurranse 11.3.17, så det blir spennende. Annika er tatt ut til rekruttlandslaget for 2017. Flinke jenter. :-)
Moss turn tok også 3.plassen i denne klassen med Ingeborg Parm Nielsen som fikk 48,10p. Hun hadde økt vanskelighetsgraden sin med bl.a. nytt avsprang i bom og skranke samt nye hopp på bommen. Ingeborg turnet som vanlig meget stilrent. Det gjorde også Hedda Folland som tok 6.plassen i denne klassen. :-)

I klasse 1 (13-14 år) stilte Moss turn med hele 7 jenter, og de tok nesten alle de første plassene. Oline Rolfsøn (52,5p) vant klassen foran Emma Hegreberg (51,8p). Så det var tett mellom jentene også her. Oline hoppet et nytt hopp - en pikert tsukahara og sto støtt. Hun gjennomførte også solide øvelser i de andre apparatene, særlig i bom. :-)

Emma var ikke helt fornøyd med sin tsukahara denne gangen, men gjorde en flott øvelse i bla. skranke med avsprang med helskru og i frittstående med høy vanskelighetsgrad.

Sara Hamilton (44,4p) hadde et vondt fall på starten av sin bomøvelse, men gjenomførte likevel resten av øvelsen sin bra etter det. Imponerende. :-)Hun hadde nytt avsprang i bom med direkte araber salto, som gikk veldig bra. Sarah tok 3.plassen i klassen.

På 5.plass kom Elise Farstad Næss (41,10p). Hun hadde nytt frittståendeprogram, som hun turnet fint til å være første gang. I skranke ble hun litt vel ivrig, og fikk noen runder for mye rundt holmen. Øvelsen ellers var stilfull. :-) I hopp gjorde hun sitt beste hopp noensinne i konkurranse.

På 6.plassen kom Mari Hamilton (37,6p), som var litt uheldig i denne konkurransen. En kommunikasjonssvikt mellom dommere og sekretariatet gjorde at hun har fått 4 p for lite. Feilen ble oppdaget for sent. Positivt for Mari er at hun gjorde en bra konkurranse, og at hun har mye er å gå på enn resultatet viser nå. Rene øvelser, og vanskeligehtsgrad på vei opp. Neste gang...... :-)

Oline ter Haar (33,2p) fulgte på 7.plass. Oline kjører stilrene øvelser og særlig i skranke og bom var det lite for dommerne å trekke.
På 8.plass kom Nora Stivang (30,9p), som gjorde jevne øvelser i alle appartene. Bra jobbet av alle jentene. :-)

Våre eldste jenter stilte i Klasse 2 (15-16 år). Her er det høyt nivå, og pallen ble besatt av 3 jenter fra Nedre Glomma turn.
Likevel imponerte Mathilde Waldermo (48,0p) med kineser og salto på bom og som vanlig stilfulle øvelser i alle apparater.
Maria Windstad (46,2p) kjørte øvelse med overhopp i skranke og klassens høyeste vanskelighetsgrad der.

Alle Mossejentene gjennomførte en fin konkurranse, og det blir spennende å se hva resten av sesongen bringer.

Emma Hegreberg, Oline Rolfsøn og Thea Skalstad Olsen skal også forsøke seg i en konkurranse med Internasjonalt reglement i våres, og mange av gymnastene skal til Stavanger og konkurrere 24 cup 18.-19.mars.

Vi ønsker alle lykke til.

Resultatlister finnes i hovedmenyen på hjemmesiden her under: Konkurranser/resultater.