Knallsuksess i sesongavslutningen 2019

Postet av Jane Landberg den 19. Nov 2019

Bilde 1: (KM) Bakerste rekke fra venstre: Åsa Marie T. Mehus, Aja Fatou-Marenah, Madeline Ringsby, Victoria Mikalsen, Signe Wiggen, Tuva Eide, Maia Eide. Fremste rekke fra venstre: Annika Hegreberg, Marthe Wiggen, Ingeborg Pram Nilsen, Vanessa Engebretsen, Oline M. Rolfsøn, Emma Hegreberg, Linnea Pedersen. Foran (trener): Liliana Buer

Bilde 2: (Norgesfinalen) fra venstre: Mina Elise Krogstad (Nedre Glomma turn), Stine Elvestad (Trøgstad turn), Oline M. Rølfsøn, Emma Hegreberg og Linnea Pedersen(Moss Turn). Med som trenere (ikke avbildet): Sigrun Østreng (Trøgstad), Andrea Molnar (Moss) og dommer: Liliana Buer


KNALLSUKSESS FOR MOSS TURNFORENING I SESONGAVSLUTNINGEN

De to foregående helgene har Moss Turns jentegymnaster i apparatturn hatt sine siste konkurranser for sesongen. Forrige helg ble året avsluttet lokalt med kretsmesterskap, og nesten rent bord til Moss Turnforening – 22 av 28 mulige gullmedaljer! Det ble gull i lag for både rekruttene (11-12 år), kl.1 (13-14 år) og kl.2 (15-16 år). Foreningen fikk 4 kretsmestere i individuell mangekamp: Vanessa Engebretsen (11 år), Aja Fatou-Marenah (12 år), Annika Hegreberg (junior) og Oline Myhre Rolfsøn (kl.2). Suksessen fortsatte denne helgen på Sotra under Norgesfinalen. I mangekampen ble det bronsemedalje til Oline. Hun tok også en strålende gullmedalje i hopp, Linnea Pedersen vant frittstående, og det ble sølv til Emma Hegreberg. 

Moss turnforening har lenge markert seg som en av de sterkeste klubbene i kretsen på jentesiden, men har nok aldri dominert i like stor grad som i år. Under årets kretsmesterskap ble det nesten storeslem med 22 av 28 mulige gull. I rekruttklassene var det hard konkurranse med jenter fra Nedre Glomma, men våre jenter viste seg hakket sterkere. Det ble gull i 3 av 4 apparater, samt sammenlagtseier til både Vanessa (11) og Aja (12). I 12års-klassen stakk Tuva Eide (12) av med seieren i bom. Med på vinnende rekruttlag (11-12 år) stilte disse jentene sammen med Marthe og Signe Wiggen, Victoria Mikalsen og Madeleine Ringsby. I klasse 1 (13-14 år) har Trøgstad en sterk deltaker gjennom Stina Elvestad, som brøt seiersrekken til mossejentene i mangekamp. Laggullet gikk derimot til Moss gjennom Maia Eide (13), Åsa Mehus (14) og Ingeborg Pram Nilsen (14). I samme alderstrinn stilte Annika Hegreberg som junior (internasjonal klasse), og ble her kretsmester i mangekamp samt alle apparater. I klasse 2 var det kun Moss turn som hadde deltakere, og dette et fullt lag på høyt nasjonalt nivå gjennom Oline, Emma og Linnea. Oline hadde konkurransens høyeste sammenlagtsum med 54,35 poeng, tett etterfulgt av Emma og Linnea. Emma vant hopp, Oline skranke, og Linnea bom og frittstående. Med dette ble mossejentene klart mestvinnende lag med 7 individuelle kretsmestere, samt at alle var med på vinnende lag i sine respektive klasser. Denne helgen ble det også kåret vinnere for Østfold Cupen som har pågått gjennom året. Denne ble i klasse 2 vunnet av Oline, med Linnea på 2.plass. I klasse 1 vant Stina fra Trøgstad, mens Maia fulgte som nr.2.

Årets aller siste konkurranse var Norgesfinalen denne helgen (16.-17.11) på Sotra for jenter i nasjonale klasser fra 13 år og oppover. Med på Østfolds lag var Maia Eide, Åsa Mehus, Oline Myhre Rolfsøn, Linnea Pedersen og Emma Hegreberg fra Moss Turnforening, i selskap med to jenter fra Nedre Glomma og Stina fra Trøgstad. På lørdag var det individuell mangekamp og lagkonkurranse hvor klubber fra samme krets da stiller på lag. Våre jenter gjorde en flott konkurranse. De hadde ikke i forkant håpet på noen plass helt i toppen, da laget totalt sett kanskje var litt svakere enn i fjor. Allikevel var de med og kjempet om medaljeplass, og endte til slutt kun 1,95 poeng bak bronsen på 5.plass. Alle på laget var med og bidro på totalpoengsummen. Det ble flere flotte individuelle plasseringer: Bronsemedalje til Oline, og 6.plass for Linnea i kl.2, og også 6.plass til Emma som denne helgen var flyttet opp til klasse 3. Disse jentene kvalifiserte seg til 2 apparatfinaler hver ved å være blant de 6 beste i sin klasse i de ulike apparatene. Finaledagen på søndag startet strålende med et nydelig frittstående av Linnea, som ble belønnet med dagens høyeste frittståendekarakter uansett klasse; 14,15 og gullmedalje. Det fortsatte i samme trend for Oline, med gull etter to supre tsukaharahopp - pikert og kroppert til 13,475 i snitt, som også var konkurransens beste karakter uansett klasse. Det ble et fall hver på Linnea og Emma i bom, som gjorde at medaljene glapp i dette apparatet. I skranke kjørte Oline gjennom fint, men med en stopp til 5.plass. Emma avsluttet konkurransen med frittstående. Dette gjorde hun svært overbevisende tross litt slapp form og sykdom siste uke. Hun fikk beste E-karakter i sin finale, og en flott sølvmedalje kun 0,1 poeng bak seier. Konkurransen ble alt i alt en strålende avslutning på året, som har hatt mange høydepunkter med resultater høyt oppe i norgestoppen.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.