Moss Turnforenings jenter blant landets aller beste gymnaster

Postet av Styret den 22. Sep 2021

Den tradisjonsrike konkurransen, Unni & Haralds pokal, ble avholdt for 25.gang foregående helg, 5.-7.september. Dette er en landsdekkende konkurranse for eliten i norsk turn. Moss Turnforening stilte med fullt lag på kvinnesiden for juniorer (13-15 år), samt en gymnast i Youth-klassen (11-12 år). Spesielt for junioren Aja-Fatou Marenah (14), ble det en strålende helg med en 9.plass i mangekampen, samt en tredje plass i frittstående på lørdag. Dette ga henne finaleplass i apparatet på søndag. Vi må i alle fall tilbake til 2005 for å finne like gode resultater på juniorsiden for Moss Turnforening i denne konkurransen.

Dette var sesongstart for alle, og første konkurranse siden våren 2020 for flere av gymnastene. Konkurransen for de yngste (11-12 år) ble avholdt på fredag. Her stilte Tuva Irene Hild Hansen (12), som gjennom fjoråret har markert seg blant de beste i landet under digitale gjennomkjøringer og samlinger. Hun viste i helgen at dette ikke har vært en tilfeldighet, og gjennomførte solide øvelser i alle apparater til en flott 10.plass av i alt 25 jenter. Spesielt utmerket hun seg i bom hvor hun utførte en vanskelig øvelse med blant annet schmetterling og flikkflakk, som ble belønnet med 5.høyeste karakter av alle. Grunnet barneidrettsbestemmelser er det ikke lengre tillatt å ha et nasjonalt rekruttlag, men hadde det vært tilfelle ville nok Tuva vært inkludert her. 

På lørdag var det mangekamp (alle fire apparater lagt sammen) for junior- og seniorklassen. Med fra Moss Turnforening var Tuva Westgaard Holther (13), Marthe Wiggen (14), Tuva Rodal Eide (14), Aja-Fatou Marenah (14) og Maia Rodal Eide (15). Laget startet sin konkurranse i bom, hvor det alt i alt ble en solid laggjennomføring med tanke på lite konkurransetrening. Det ble et fall på Tuva E, Marthe og Maia, mens Tuva W og Aja kom gjennom sine øvelser uten fall. Aja glemte bort en flikkflakk, som ga henne et trekk på 0,6 poeng, og hun var kun 0,45 poeng fra finaleplass i apparatet. Konkurransen fortsatte bra i frittstående med nye personlige rekorder for Tuva E, Maia og Tuva W. Marthe og Aja utførte begge fine saltoer med dobbel skru bakover. Aja utmerket seg spesielt i dette apparatet med presise landinger, høye volteserier, og en vel utført dans som falt i smak hos dommerne. Karakteren ble 11,30, som var tredje beste karakter, og dagens beste utførelseskarakter uansett klasse (jr./sr.). Dette kvalifiserte dermed til finale i frittstående. I hopp ble det forsøk på tsukahara (hopp med salto etter anslag på hesten) på tre av jentene for første gang: Marthe, Maia og Aja. Marthe beregnet litt feil i saltoen og fikk litt for tidlig utstrekning og traff bakken på likt med hender og føtter, som dessverre ga ugyldig hopp. Maia lå inne i kroppering litt lenge og falt bakover, men ellers et godt hopp. Aja klarte å lande trygt på beina til 12,40 i karakter, som var nest best av alle juniorene. Konkurransen ble avsluttet i skranke. Flere av jentene hadde tatt ut litt elementer rett før konkurransen for å sikre en ok gjennomføring. Aja og Maia var her best av mossejentene, og gjorde begge blant annet kjempe og engelskmann for første gang i en fysisk konkurranse. Totalt 44 juniorgymnaster deltok på jentesiden. Etter endt gjennomføring ble det en strålende 9.plass til Aja med 41,35; noe som var foran to av Norges landslagsgymnaster. Maia ble nest best av mossejentene med 36,60 og 27.plass, mens Tuva W ble nr.30 og Tuva E nr.33. Marthe hadde kun tre apparater med karakterer, og var tellende på laget i disse tre apparatene, og 26,0 i totalpoeng. I finalen i frittstående på søndag viste Aja seg nok en gang frem med en flott gjennomføring, og beste utførelseskarakter i juniorklassen. Det holdt til en femteplass denne dagen, da et par av de andre jentene kjørte noe bedre enn hva de hadde gjort foregående dag. Uansett en kjempeprestasjon med finaleplass i selskap med alle landets beste utøvere!

Alt i alt ble dette en oppløftende helg for Moss turnforenings gymnaster. Først og fremst var jentene glade for å kunne konkurrere igjen, og vi hadde ikke satt oss de høyeste ambisjonene da dette var første konkurranse for sesongen. Det var derfor ekstra gledelig da helgen viste at flere av jentene har potensiale til å konkurrere med de aller beste i landet. Vi gleder oss til fortsettelsen av sesongen hvor de nasjonalt skal konkurrere i FIG-konkurranse nr. 3 og junior norgesmesterskap i oktober, samt Malar Cupen i Stockholm i novem


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.