3.plass i Norges cupen 2017 til Thea Skalstad Olsen, og gode resultater i siste 24cup.

Postet av Moss Turnforening den 30. Okt 2017

Thea ble premiert med en flott 3.plass i Norges cupen etter turning på høyt nivå gjennom alle konkurransene i 2017.
Vel fortjent.  Gratulerer!

Siste Norgescup konkurranse i turn arrangert i Bergen 28./29.oktober.

Moss turnforenings jenter hevdet seg godt både individuelt og som lag.

I klasse 12 år ble Annika Hegreberg og Benedicte Olsen nr. 7 og 11 av totalt 55 gymnaster. I klasse1 (13-14 år) tok Thea S. Olsen en sterk 6.plass, tett etterfulgt av Emma Hegreberg på 8.plass av i alt 83 jenter.

Laget for gymnaster i alderen 13 år og eldre var svært nære medalje med en fin 4.plass av alt 18 fulle lag.

Individuelt ble det kåret medaljevinnere av Norgescupen totalt etter 3 gjennomførte konkurranser. Her ble det en svært gledelig bronsemedalje til Thea.

Konkurransen gikk over to dager med to apparater per dag, og en stor deltakelse, på hele 226 gymnaster fra ca 30 ulike klubber. Med fra Moss var Sirild Vikan (11), Annika Hegreberg (12), Benedicte Olsen (12), Mari Hamilton (13), Elise Farstad Næss (13), Sarah Hamilton (14), Silje Thorum (14), Oline Myhre Rolfsøn (14), Thea S. Olsen (14) og Emma Hegreberg (14).

Lørdagens konkurranse startet med bom, og en totalt sett god laggjennomføring. Best av våre ble Oline, som kom gjennom uten store feil eller noe fall til 15,40 i karakter, som ble nest høyest av alle i klasse1 i dette apparatet. Også Annika klarte seg uten fall, etter blant annet en schmetterling og baklengs salto på bommen, og ble belønnet med 14,25 i karakter. I frittstående gikk det også fint for de aller fleste. Her utpekte Emma seg spesielt med 14,70 i karakter, som var nest høyest blant jentene i denne klassen. Benedicte kjørte også en kjempegod gjennomføring til 14,40 i karakter og personlig rekord.

På søndagsmorgen var det tid for hopp og skranke. Alle hoppet fine og reine hopp uten fall. Best av våre var Thea med en fin kroppert tsukahara. Også i skranke utmerket Thea seg med den nest høyeste D-karakteren (vanskelighetsgrad) av alle jentene i hele konkurransen, med blant annet overhopp og kjemper. Øvelsen ble belønnet med 14,70 i karakter, som var nest høyeste karakter av alle i aldersklassen i skranke.

Etter 4 apparater kunne jentene se tilbake på fine resultater. Det var litt nervepirrende å følge de resterende lagene kjøre sine øvelser, da laget lå på en 2.plass når 1 av 3 puljer gjenstod. Dessverre ble det akkurat utenfor pallen denne gangen.

Stigelaget (13 år og eldre) endte på en fin 4.plass, mens rekruttlaget (11-12år) ble nummer 10.

Individuelt ble det mange fine poengsummer og plasseringer. I 11års klassen ble Sirild nr.26 med 39,55. Blant 12-åringene ble det en sterk 7.plass til Annika med 51,4 poeng, og en 11.plass med 50,05 til Benedicte.

I klasse1 tok Thea en fin 6.plass med 53,55 og Emma ble nr.8 med 52,2 poeng. Sarah fulgte på en 30.plass med 47,70 poeng, Mari ble 38, Silje nr.44 og Elise nr.54. Oline kjørte bare 3 apparater, grunnet et albuebrudd i våres. Hun gjorde derimot en sterk konkurranse, var best av alle våre etter første dag, og fikk 39,9 poeng uten skranke denne gangen.

Dette var den siste av i alt 3 norgescupkonkurranser. Man får poeng hver norgescup om man er inne blant de 10 beste i sin klasse. Dette har Thea vært i alle konkurransene i år, og endte til slutt på en super bronseplass i klasse 1.

Alt i alt lover resultatene godt for sesongens siste konkurranser. Først er det KM førstkommende helg for alle klasser. Deretter skal de beste av Østfolds jenter i klasse1, 2 og 3 (13 år og eldre) konkurrere på Østfolds kretslag i Norgesfinalen i Stavanger 17.-18.november. Her er det også individuell mangekamp og finaler i enkeltapparater. Vi ser frem til dette, og håper på gode gjennomføringer også her.

Fullstendige resultater ligger i hovedmenyen på siden her under Konkurranser/resultater.

FOTO OG TEKST:  Hege O. Bjerk