Juleshow med store og små gymnaster.

Postet av Moss Turnforening den 10. Des 2017

En stor takk til alle gymnaster og foreldre for innsatsen på juleshowet, og ære til alle trenerne som har bidratt gjennom hele sesongen for å få gymnastene dit de er i dag.

Store og små turnere hadde øvd på fine program og danser til juleoppvisning. Det er stor stas å se hvor mange flinke gymnaster vi har, og hvilken idrettsglede som finnes i Moss turn.

                           Konkurranseparti 1 åpnet showet med sine dyktige jenter, som satser og trener mye.  De viste frem et fint program i skranke med morsom "synkronturning" og flotte volter i matte,  til stor glede og inspirasjon.

                                            Turn for gutter og Troppsturn breddepartiet hadde slått seg sammen for anledningen, og viste at de har øvd godt før årets juleshow både i trampett og matte.  

                        

                                     
Konkurranseparti 2 turnet hadde øvd inn en fin dans (laget av trener Karen Pedersen), og viste at de er flinke til å danse i tillegg til å turne. Jentene avsluttet med en høy pyramide.

                         
Våre yngste gymnaster på Idrettens grunnstige imponerte stort med fine ruller og show med fargerik fallskjerm.er er det virkelig mye idrettsglede!
Konkurransetroppen startet sitt show med en  "combat-dans" og fortsatte showet med høye volter i matte for så å avslutte med turn i trampett fra fire kanter.  Flott samarbeid mellom store og små gymnaster på Troppen ga et fint show for publikum.
Apparatparti jenter avsluttet årets juleoppvisning, og også de hadde øvd inn en åpningsdans som ble flott fremført.  De viste videre at de har lært mye i sesongen, og morsomt å se hvor flinke de har blitt.

               

          

                 

                

                             

 

Nissen kom også i år og tok et par sprell i trampetten sammen med sine hjelpere, før det ble delt ut godteposer til alle barna.

 

GOD JUL ØNSKES TIL ALLE.  


FOTO OG TEKST:  Hege O. Bjerk
Mosseturnere på toppen i Norge under årets avsluttende konkurranse.

Postet av Moss Turnforening den 24. Nov 2017

Årets siste nasjonale konkurranse, Norgesfinalen, gikk av stabelen foregående helg i Stavanger. Moss turnforening var representert med 5 av totalt 6 jenter fra Østfold. Dette var den viktigste konkurransen av året for jentene i alderen 13 år og eldre, som konkurrerer i nasjonale klasser. Det ble en svært innbringende og flott konkurranse for våre jenter, som ble toppet med individuell bronsemedalje i mangekamp til Emma Hegreberg i klasse 2. I de individuelle finalene i enkeltapparater ble det 7 finaleplasser og 4 medaljer.

Med fra Moss var Oline M. Rolfsøn (14), Thea S. Olsen (14), Silje Thorum (14), Emma Hegreberg (14) og Ragnhild Rognlien (17). Som trenere reiste Liliana Buer og Maren Jauert, mens Emilie Skavhaug stilte som dommer; alle fra Moss. Gymnastene var kvalifiserte for deltakelse gjennom kretskonkurranser denne høsten. I Norgesfinalen konkurreres det på kretslag og individuell mangekamp i de 4 apparatene første dag. 2.dag er det finaler i enkeltapparater med de 6 beste i hver klasse i hvert enkelt apparat. For å kunne inkludere flere gymnaster og ha lag, er det tillatt å flytte en gymnast opp en aldersklasse. Emma, som fersk kretsmester av året i klasse 1, konkurrerte derfor denne helgen i klasse 2 (15-16 år), mens resten var i sine vanlige aldersklasser. Dessverre hadde Østfold en gymnast for lite til å stille med fullt lag denne gangen. Jentene utmerket seg derimot svært positivt individuelt.

 Mange av helgens øvelser var av god kvalitet og opp mot det beste gymnastene har prestert i de respektive apparatene. I klasse1 Silje gjorde en nærmest feilfri skrankeøvelse med kun 1,90 i trekk og 11,30 i karakter. Hun utførte også øvelsene i frittstående og hopp uten store feil. Dessverre ble det 4 fall på bommen denne dagen. Med tanke på dette, var poengsummen 43,90 en god sammenlagtkarakter, og viser klar fremgang. Oline kjørte i helgen sin første fulle konkurranse nasjonalt etter et armbrudd i våres. Hun gjorde derfor en litt redusert skrankeøvelse. Her var hun uheldig da reimen løsnet fra hånden mot slutten av øvelsen, og hun måtte stoppe opp, noe som resulterte i 1 poeng i trekk. Hun hadde heller ikke helt dagen i bom, som vanligvis er et godt apparat for Oline, og hvor hun er kretsmester av året. Derimot kjørte hun et veldig godt frittstående med en ny vanskelig serie med en strak salto forover med skru direkte enkel salto, til 14,70 i karakter. Dette resulterte i finaleplass i frittstående, og en 19.plass i mangekampen. Thea startet sin konkurranse overbevisende i skranke med en vanskelig og godt gjennomført øvelse til hele 14,35 poeng. Alt i alt kjørte Thea en super konkurranse i tre av de fire apparatene, med tsukahara i hopp og et godt frittstående, som resulterte i 3 finaleplasser. Tross 3 fall i bom oppnådde Thea 52,85 poeng og en respektabel 8.plass i klasse 1. Også med på Østfolds lag i denne klassen var Linnea fra Fredrikshald. Hun gjorde en solid konkurranse til 45,20 i karakter og 28.plass av i alt 44 jenter.                                                                                                                             

 I klasse 3 (17år og eldre) gjorde Ragnhild comeback etter flere år uten mye trening eller konkurranse. Hun ble kvalifisert gjennom en god konkurranse i KM hvor hun ble kretsmester. Dessverre har hun slitt litt med en låsning i ryggen, og kunne bare gjennomføre skranke og bom denne gangen. I bom kom hun gjennom sin øvelse på en fin måte tross 2 fall.                                                                                                                                                   

 I klasse 2 ble det en svært jevn og nervepirrende konkurranse om medaljene. Emma var eneste av våre som kom gjennom bomøvelsen uten fall, og tross litt småfeil og ustødigheter holdt øvelsen til finaleplass. I frittstående og hopp overbeviste Emma ytterligere med en høy og stødig pikert tsukahara, og en vanskelig frittståendeøvelse som inneholdt blant annet dobbel skru bakover, og en kombinasjonsserie med både salto forover og skru bakover. Det var gledelig og gøy da det ble klart at dette holdt til en bronsemedalje i mangekampen for Emma.                                                                                                                  På lørdagskvelden ble det tid for litt sosialt med hyggekveld på hotellet. Det ble servert god mat, konkurrert i quiz, visning av turnfilmer på storskjerm, og annonsering av finalister i de ulike apparatene.

På søndagen var det klart for finaler. Emma var første jente ut av våre i frittstående. Også denne dagen utførte hun en god øvelse, og viser at hun er stabil på et høyt nivå i dette apparatet. Øvelsen ble belønnet med 14,2 og sølvmedalje. Også Thea fulgte opp med en god øvelse, med blant annet halvannen skru til avslutning, 14,3 i karakter, og en 5.plass i klasse 1. Oline var derimot ikke like heldig denne dagen med et fall i avslutningsserien, og ble dermed nr.6 i frittstående. I hopp fulgte både Emma og Thea opp den gode hoppingen fra dagen før. Thea gjorde både en god kroppert og pikert tsukahara, og kapret bronsemedaljen i klasse1. Emma gjorde også en høy og stødig pikert tsukahara og et fint skruhopp som hopp nr.2. Hun sikret seg med det sølv i klasse2 også i dette apparatet. I skranke gjorde Thea nok en gang en fin øvelse med blant annet overhopp og kjempe. Det holdt dessverre ikke helt til medalje, men en god 4.plass i apparatet. I bom hevet Emma seg fra lørdagen. Selve øvelsen var med bedre flyt og utførelse, selv om hun måtte ned i bakken en gang. Også her fikk hun medalje, med 13,70 i karakter og 3.plass.

Alt i alt kunne gymnaster og trenere se tilbake på en kjempefin konkurranse med mange flotte plasseringer, samt en hyggelig sosial tur. Det ble en super avslutning på sesongen og året, som motiverer til videre satsning.  Nå blir det en periode med trening før oppladning til våren, hvor hovedmålet er NM for juniorer. 

TEKST: Liliana Buer
Buskerudtrampetten - Troppsturn

Postet av Moss Turnforening den 21. Nov 2017

Maria Windstad deltok på junior jenter laget, men er ikke med på bildet.


Sesongens siste Troppskonkurranse var Buskerudtrampetten 18./19.oktober i Drammen. 10 gymnaster fordelt på et rekrutt og et junior jente lag deltok fra Moss turn.

Juniorlaget med Mari, Miriam, Rakel, Maria, Sarah og Elise begynte sin konkurranse i trampett for Moss turn og gjennomførte uten store feil. laget ble nr. 19 av 31.

Rekruttlaget Mathilde,Sirild, Rakel, Mari og Elise startet sin konkurranse i tumbling, og gjorde rene, pene serier. Dessverre var Ingeborg skadet, så laget stilte med en gymnast for lite. Det gir 3 poeng i trekk, men laget fikk likevel 9.250 i karakter og ble nr. 41 av 60 lag i klassen. Vinnerlaget i klassen fikk 12,400 poeng så det er små marginer, og det viser at jentene fra Moss er på rett vei. 👍

Søndag var det i ingen mulighet for apparatoppvarming, så Junior jentene måtte gå rett i gang med volteseriene sine. De klarte det stort sett greit, men hadde noen "skjær i sjøen". Poengsummen 10,50 og en 15 plass av 30 lag var likevel godt prestert.

Rekruttjentene avsluttet i trampett, og kjørte igjen rene serier. Mathilde var uheldig og slo ryggen i hesten, men kjempet seg tappert gjennom de to siste seriene med flotte saltoer, Ingeborg sin rygg var også blitt såpass bra at hun deltok. 😄 Et par fall og litt rusk gjorde at poengsummen raste noe, men jentene fikk vist at det bor et bra potensiale i dem. En 27 plass av 62 lag og 9,9 i poeng er bra. 😊

Moss turn er en nystartet forening med tanke på Troppsturn. Likevel har jentene og guttene fra Moss hatt et meget positivt år. Mye moro og mange bra prestasjoner i 2017.

Trenerne takker for en bra sesong. :-)


FOTO OG TEKST:  Hege O Bjerk
Klubbmesterskap 2017 - Moss turnforening

Postet av Moss Turnforening den 13. Nov 2017


Klubbmesterskapet i Moss turnforening ble holdt på Kirkeparken vgs. 10.november 2017 med 25 deltakende jenter fra K1 og K2 partiene.  For 5 jenter var dette deres aller første konkurranse og de gjorde en strålende innsats.

De yngste klassene rangeres ikke.  Deltakere her var: Emine Flesjø (7år), Tuva Irene Hild Hansen (8år), Vanessa Engebretsen (9år), Madeleine Ringsby (9år), Vilma Pram Nielsen (10 år - hadde bursdag på Klubbmesterskapet), Victoria Mikalsen (10), Aja-Fatou Marenah (10), Marthe Wiggen (10), Signe Wiggen (10) og Lisa Garnaas Johansen (10).


Fra 11 år og oppover kåres det Klubbmester i hver klasse.

Klubbmester i klasse 11 år: Sirild Ine Vikan - 40,2 p.
2.plass: Maia Eide - 35,0p
3.plass: Tuva Parkes Hatlen - 31,3p
4.plass:  Amalie Frøvik - 30,2p
5.plass:  Maren Lyby -  29,8p


Klubbmester i klasse 12 år:  Benedicte Olsen - 52,7p
2.plass: Ingeborg Pram Nielsen - 51,5p


Klubbmester i klasse 1 (13-14år):  Thea Skalstad Olsen - 52,4p
2.plass: Sarah Hamilton - 48,7p
3.plass: Elise Farstad Næss - 47,7p
4.plass: Mari Hamilton - 46,3p
5.plass: Silje Thorum - 46,0p
6.plass: Oline ter Haar - 38,9p
7.plass: Nora Stivang - 29,2p

Alle resultater finnes i hovedmenyen under Resultater.

Mye bra turning av alle de flinke jentene, og en sosial og hyggelig kveld for foreldre og utøvere.

En takk til alle foreldre som bidro til en fin gjennomføring av arrangementet, og en spesiell takk til Damelauget.

Dommerne som gjorde konkurransen mulig var:
Siv Skalstad, Emilie Skavhaug, Liliana Buer, Kristine O. Bjerk og Karoline O. Bjerk.

FOTO OG TEKST:  Hege O. Bjerk
11 gull til Moss turn i årets Kretsmesterskap.

Postet av Moss Turnforening den 5. Nov 2017


Flotte resultater også i kretskonkurransen 7-10 år, og 2 laggull sammenlagt i Østfold cup.

Kretsmesterskap holdes en gang i året for gymnaster fra 11 år og skiller seg fra de andre kretskonkurransene med å ha premiering i alle enkeltapparater. Nedre Glomma turn arrangerte et flott mesterskap for 2017.

Jentene fra Moss turn markerte seg sterkt i konkurransen. Sirild Ine Vikan kretsmester sammenlagt i klasse 11 år, og gull i skranke og bom samt bronse i hopp og frittstående. Maia Eide ble nr. 4 sammenlagt og fikk sølv i bom. Maren Lyby ble nr. 7 sammenlagt..

               

                                      


I klasse 12 år er det meget høyt nivå, og Kretsmester 2017 ble Stina Elvestad fra Trøgstad med hele 57,15 p. 
Sølvet gikk til Annika Hegreberg (Moss) med 53,55p, bronse til Bendicte Olsen med 52,5p og 4.plass til Ingeborg Pram Nielsen med 50,4p.

Annika fikk sølv i hopp, skranke og frittstående. 
Benedicte fikk sølv i bom og bronse i hopp og frittstående.
Ingeborg fikk bronse i skranke og i bom.

                   

             

             


Moss turn har mange gode jenter i klasse 1 (klasse 13-14 år), og her var det kamp om plassene. Emma Hegreberg trakk det lengste strået denne gang og ble Kretsmester med 52,65p. Tett etter fulgte Thea Skalstad Olsen med 52,35p.  Oline Rolfsøn ble nr. 3 med 50p, og gjorde flott comeback etter skadeavbrekk.   Elise Farstad Næss nr. 4 med 47,15p, 5.plassen gikk til Sarah Hamilton med 45,35, 7.plassen til Mari Hamilton med 45p, Silje Thorum nr. 8 med 43,85p og Oline ter Haar nr. 9 med 39,95p. Det deltok 12 jenter i klassen.


Emma fikk gull i hopp og frittstående, sølv i skranke og bom.
Thea fikk gull i skranke, sølv i hopp og frittstående og bronse i bom.
Oline Rolfsøn fikk gull i bom og bronse i skranke.


             
            

           

  

Ragnhild Rognlien deltok for Moss turn i klasse 3 (17 år+) og ble Kretsmester sammenlagt. Hun fikk også gull i hopp og frittstående og sølv i skranke og bom.

             


Moss turnforening vant lagpokalene både i klasse 11-12 år og i klasse 1-3 under årets KM.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kretskonkurransen for de yngste fra 7-10 år ble også holdt av Nedre Glomma, og her stilte Moss turn med Emine Flesjø (7år), Tuva H. Hansen (8), Vanessa Engebretsen (9), Victoria Mikalsen (10), Vilma Pram Nielsen (10) og Tuva Eide (10). De yngste klassene rangeres ikke, men jentene fra Moss turnet superbra. Mange flotte enkeltprestasjoner og flott lagseier i klasse 8-10 år! Jentene fikk en stor pokal til odel og eie for innsatsen.


1.plass i lagkonkurranse klasse 8-10 år.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Som en ekstra fin avslutning på årets kretskonkurranser vant Moss turn Lagkonkurransene sammenlagt i årets Østfold cup klasse 11-12 år og i klasse 1-3 (13 år +).  Emma Hegreberg vant Østfoldcupen sammenlagt individuelt for årets 3 konkurranser i klasse 1.  Nr. 2 ble Sarah Hamiton og 3.plassen ble delt mellom Mari Hamilton og Linnea Pedersen (Fredrikshald turn).


Totalt sett har 2017 vært et godt år med mange gode enkelt- og lagplasseringer.

Gratulerer til alle gymnaster og trenere. Det ligger mye arbeid bak slike flotte resultater. :-)

Fullst.resultater 11 år + finnes på i hovedmenyen under "Resultater"


1.plass lagkonkurranse 11-12 år

1.plass lagkonkurranse klasse 1


FOTO OG TEKST:  Hege O. Bjerk

Troppskonkurranse i Østfold - 28.oktober2017

Postet av Moss Turnforening den 31. Okt 2017

Senior troppen fra Moss turn imponerte særlig i trampett under siste kretskonkurransen i Rolvsøyhallen.
Med høye og doble volter var det et imponerende skue.  Vetle Vikanes, som hadde tatt perm fra militæret for å delta, avsluttet med en høy dobbel tsukahara.  De ble premiert med gull både i trampett og i tumbling.

Våre aller yngste gymnaster får ikke karakterer, men fikk BEST i begge apparater. De hoppet overslag på hest og kropperte, pikerte og strake saltoer med skru.  Lover godt for fremtiden. :-)

Juniorjentene har jobbet seg godt fremover, og tok med seg en sølv og en bronse i konkurransen.  Godt levert!

Rekruttene var en for lite på laget, da en gymnast dessverre skadet seg dagen før.  Likevel plasserte de seg bra, og viste at de har mye på gang.  

En fin konkurranse, med mange glade smil og fornøyde gymnaster. TEKST:  Ann Katrin Reinnel
3.plass i Norges cupen 2017 til Thea Skalstad Olsen, og gode resultater i siste 24cup.

Postet av Moss Turnforening den 30. Okt 2017

Thea ble premiert med en flott 3.plass i Norges cupen etter turning på høyt nivå gjennom alle konkurransene i 2017.
Vel fortjent.  Gratulerer!

Siste Norgescup konkurranse i turn arrangert i Bergen 28./29.oktober.

Moss turnforenings jenter hevdet seg godt både individuelt og som lag. 

I klasse 12 år ble Annika Hegreberg og Benedicte Olsen nr. 7 og 11 av totalt 55 gymnaster. I klasse1 (13-14 år) tok Thea S. Olsen en sterk 6.plass, tett etterfulgt av Emma Hegreberg på 8.plass av i alt 83 jenter. 

Laget for gymnaster i alderen 13 år og eldre var svært nære medalje med en fin 4.plass av alt 18 fulle lag. 

Individuelt ble det kåret medaljevinnere av Norgescupen totalt etter 3 gjennomførte konkurranser. Her ble det en svært gledelig bronsemedalje til Thea.

Konkurransen gikk over to dager med to apparater per dag, og en stor deltakelse, på hele 226 gymnaster fra ca 30 ulike klubber. Med fra Moss var Sirild Vikan (11), Annika Hegreberg (12), Benedicte Olsen (12), Mari Hamilton (13), Elise Farstad Næss (13), Sarah Hamilton (14), Silje Thorum (14), Oline Myhre Rolfsøn (14), Thea S. Olsen (14) og Emma Hegreberg (14).

Lørdagens konkurranse startet med bom, og en totalt sett god laggjennomføring. Best av våre ble Oline, som kom gjennom uten store feil eller noe fall til 15,40 i karakter, som ble nest høyest av alle i klasse1 i dette apparatet. Også Annika klarte seg uten fall, etter blant annet en schmetterling og baklengs salto på bommen, og ble belønnet med 14,25 i karakter. I frittstående gikk det også fint for de aller fleste. Her utpekte Emma seg spesielt med 14,70 i karakter, som var nest høyest blant jentene i denne klassen. Benedicte kjørte også en kjempegod gjennomføring til 14,40 i karakter og personlig rekord.

På søndagsmorgen var det tid for hopp og skranke. Alle hoppet fine og reine hopp uten fall. Best av våre var Thea med en fin kroppert tsukahara. Også i skranke utmerket Thea seg med den nest høyeste D-karakteren (vanskelighetsgrad) av alle jentene i hele konkurransen, med blant annet overhopp og kjemper. Øvelsen ble belønnet med 14,70 i karakter, som var nest høyeste karakter av alle i aldersklassen i skranke.

Etter 4 apparater kunne jentene se tilbake på fine resultater. Det var litt nervepirrende å følge de resterende lagene kjøre sine øvelser, da laget lå på en 2.plass når 1 av 3 puljer gjenstod. Dessverre ble det akkurat utenfor pallen denne gangen. 

Stigelaget (13 år og eldre) endte på en fin 4.plass, mens rekruttlaget (11-12år) ble nummer 10.

 Individuelt ble det mange fine poengsummer og plasseringer. I 11års klassen ble Sirild nr.26 med 39,55. Blant 12-åringene ble det en sterk 7.plass til Annika med 51,4 poeng, og en 11.plass med 50,05 til Benedicte.

 I klasse1 tok Thea en fin 6.plass med 53,55 og Emma ble nr.8 med 52,2 poeng. Sarah fulgte på en 30.plass med 47,70 poeng, Mari ble 38, Silje nr.44 og Elise nr.54. Oline kjørte bare 3 apparater, grunnet et albuebrudd i våres. Hun gjorde derimot en sterk konkurranse, var best av alle våre etter første dag, og fikk 39,9 poeng uten skranke denne gangen.

Dette var den siste av i alt 3 norgescupkonkurranser. Man får poeng hver norgescup om man er inne blant de 10 beste i sin klasse. Dette har Thea vært i alle konkurransene i år, og endte til slutt på en super bronseplass i klasse 1.

Alt i alt lover resultatene godt for sesongens siste konkurranser. Først er det KM førstkommende helg for alle klasser. Deretter skal de beste av Østfolds jenter i klasse1, 2 og 3 (13 år og eldre) konkurrere på Østfolds kretslag i Norgesfinalen i Stavanger 17.-18.november. Her er det også individuell mangekamp og finaler i enkeltapparater. Vi ser frem til dette, og håper på gode gjennomføringer også her.

Fullstendige resultater ligger i hovedmenyen på siden her under Konkurranser/resultater.


FOTO OG TEKST:  Hege O. Bjerk

Spennende nivåkonkurranse i Oslo turn.​

Postet av Moss Turnforening den 8. Okt 2017


En ny og spennende konkurranseform I Oslo Plaketten 2017.

K2 jentene deltok i konkurransen Oslo Plaketten hvor alle gymnastene ble påmeldt i nivå i stedet for i alder.

Sirild Ine Vikan (11) turnet i nivå 1.  Litt rusk i frittståendeøvelsen som er ganske ny og en del utstøheter i bom trakk noe ned, mens ett bra hopp og en fin skrankeøvelser trakk opp.  Er på vei...

Elise Farstad Næss (13 år) har slitt med et vondt håndledd og ikke fått verken trent eller konkurrert for fullt.  Med modifiserte øvelser ble det litt rusk også for henne i frittstående, og i bom tok nervene litt overhånd denne gangen.  Likevel ble det et flott hopp også på Elise, og selv med et fall i skranken fikk hun en bra karakter der. Positivt.

Sarah Hamilton (14 år) hadde heller ikke helt dagen i frittstående, men gjennomførte et bra hopp og en skrankeøvelser uten fall. Sarah avsluttet konkurransen med en flott bomøvelse med den 4.beste karakteren på det høyeste nivået. :-)
Bra gjennomført av Elise og Sarah som turnet i nivå 3 med mange veldig gode gymnaster.

For våre yngste gymnaster ble det ikke gitt karakterer, men Emine Flesjø, Tuva Hansen og Vilma Pram Nielsen ble det en fin dag i turnhallen.  Jentene gjorde flottere øvelser enn noensinne, og imponerte stort.

Gratulerer til alle sammen. :-)


FOTO OG TEKST:  Hege O. Bjerk
Flott sesongstart for turnjentene fra Moss.

Postet av Moss Turnforening den 1. Okt 2017

Med hele 18 jenter påmeldt hadde Moss turn absolutt flest gymnaster med i Kretskonkurransen på Turnlåven 30.sept.2017. Alle jentene viste bra fremgang siden sist, og mange hadde nye øvelser. Vår aller yngste deltaker Emine Flesjø (7 år), hadde tatt et steg opp i skranke og lyktes godt med det. Jentene i klasse 8-9 og 10 år rangeres ikke, men alle gjorde veldig bra øvelser.

Resultatmessig i de klassene som rangeres plasserte Moss turn seg bra. Sirild Ine Vikan ble nr. 2 i klasse 11 år, og Maia Eide og Amalie Frøvik fulgte på plassene like etter. Maren Lyby ble nr. 7.

I kasse 12 år var det høyt nivå, og seieren gikk til Stina Elvestad fra Trøgstad med 55,65p. En flott 2.plass til Benedicte Olsen fra Moss turn med 52,95p og 3.plass til Annika Hegreberg fra Moss med 51,65p.

I klasse 1 (13-14år) var det mange deltakere, og de fire første plassene gikk til Moss turn. Thea Skalstad Olsen vant klassen med 54,6p foran Emma Hegreberg på 2.plass med 52,45p. Sarah Hamilton fulgte etter på 3.plass med 47,00 og på 4.plass kom søster Mari Hamilton med 45,65. Oline ter Haar ble nr. 6 med 36,00p, Elise Farstad Næss nr. 7 med turning i 3 apparater og 33,4p og Nora Stivang ble nr. 31,25p på 8.plass.

Dette var en fint gjennomført konkurranse av arrangøren, Trøgstad turn, og veldig bra gjennomført av våre turnjenter.

Gratulerer til alle sammen.


FOTO OG TEKST:  Hege O. Bjerk


I Norgestoppen i rekruttklassen

Postet av Moss Turnforening den 17. Sep 2017

Annika Hegreberg og Benedicte Olsen (12år) markerte seg blant landets beste under årets siste FIG konkurranse. Både Annika og Benedicte har trent godt i sommer, med flere samlinger både med landslag og klubb. Det er foreløpig tidlig i sesongen, men begge viste at de allerede behersker øvelsene sine godt. Annika og Benedicte er på Norges rekruttlag, og viste seg absolutt verdige denne plassen i helgen. Det ble til slutt en flott 6.plass til Annika totalt etter to dager. Benedicte ble nr.8 etter en super avslutning søndag, med 5.plass totalt i de selvvalgte øvelsene. 

Lørdag var det obligatoriske øvelser, hvor gymnastene turner etter nivåinndelinger. Dette er nytt av året, kalles FIG elite, og blir benyttet for "Youth"/ rekrutt og juniorgymnaster- jenter i alderen 11-15 år. Øvelsene inneholder grunnleggende elementer i de 4 apparatene, samt en styrke- og bevegelighetsøvelse. Alle må starte må Level 4, og får med 2,00 poeng i trekk eller mindre, godkjent nivået, og kan gå videre til neste nivå. Våre jenter kjørte Level 3 i hopp, og 4 i de øvrige apparatene, som var likt med de aller fleste i deres klasse. Både Annika og Benedicte kom seg fint gjennom øvelsene uten fall. De fikk begge underkjent et hopp på bommen, og Benedicte et hopp i frittstående, men viste ellers solide øvelser. Annika har også fått godkjent øvelse i skranke (glattstang i level4), og kan etter jul starte på nivå 3 i dette apparatet. Sammenlagtpoengsummene lørdag ble for Annika 57,85, mens Benedicte oppnådde 54,05, som var en 5. og 10.plass.

Søndagen var det selvvalgte øvelser, med mangekamp i alle fire apparater. Det er denne type øvelser som er det "vanlige", og slik det konkurreres i internasjonale mesterskap. I frittstående satte begge personlig rekord med kjempefine gjennomføringer til 10,50 på Annika og 10.05 på Benedicte. I hopp var Annika litt uheldig, og fikk et fall på sin tsukahara, mens Benedicte hoppet et litt enklere hopp uten salto, men med fin gjennomføring. I skranke kjørte de begge solide øvelser uten stopp eller fall, med blant annet vipp til håndstående og kjempe på Annika. I bom gjorde Benedicte det spesielt godt med en øvelse uten store ustødigheter eller fall, med blant annet en fin og stødig smetterling. Hun fikk 10,55 i karakter, som var nest høyeste karakter av alle rekruttene i dette appartet. Annika hadde med smetterling for første gang, og måtte dessverre ned på gulvet etter denne, men kom seg ellers fint gjennom. Totalt etter søndagens konkurranse kom Benedicte på en strålende 5.plass med 39,45, mens Annika ble nr. 7, ikke langt bak med 38,35.

Kjempeflott innsats av begge jentene!


TEKST:  Liliana Buer
FOTO:  Hege O. Bjerk
En siste hilsen til Alexandra Nilssen.

Postet av Moss Turnforening den 24. Jul 2017


Med stor sorg kom nyheten om at Alexandra ble revet bort så alt for tidlig under tragiske omstendigheter bare 21 år.

Den flotte jenta startet sin turnkarriere i Rygge turn. Deretter turnet hun på Konkurransepartiet i Moss turn i mange år, og skapte mange minner sammen med gode turnvenninner og trenere.

Alexandra var en solstråle som alltid var blid og positiv og spredde glede hvor hun var. Det er et stort tap for oss alle at hun er borte... 

Våre tanker går til familien.


                                                      

FOTO OG TEKST: Hege O. Bjerk

            
​Fantastisk dugnadsinnsats av turnjenter i Moss turn!!

Postet av Moss Turnforening den 12. Jul 2017


Sirild Ine Vikan, Vilma og Ingeborg Pram Nielsen, Sarah og Mari Hamilton og Elise Farstad Næss overrasket stort med kjøp av en skranke til Moss turnforening.

Jentene har siden mars samlet og pantet flasker og tjent nok til å kunne kjøpe skranken fra Rygge turnforening.

Jeg er mektig imponert over innsatsen til jentene, og stolt av å være samme klubb som slik flott ungdom! :-) All ære til dere jenter, og takk for at dere står på både i og utenfor gymsalen.

Jentene har i tillegg klart å holde dette hemmelig, noe som ikke kan ha vært så lett....

Jeg panter tomflasker til Moss turn heretter.....
Ønsker dere å bidra kan pantepenger overføres til kontonr. 1638.20.73847 . VIPPS nr. 120448 kan også benyttes.
Alle monner drar som turnjentene har bevist.

Vi har også en panteordning hos Varnaveien Mineralvann, hvor pengene går til turnforeningen.

Hege O. Bjerk
Daglig leder
Moss turnforening

Sesongavslutning med

Postet av Moss Turnforening den 2. Jun 2017

De flinke gymnastene på Apparat turn jenter og Turn gutter holdt oppvisning på siste treningsdag for sesongen.

Guttene viste bl.a. høye svev i trampett og matte, og jentene viste balansekunster på 10 cm.bom, i skranke, matte og trampett.

Det var mange som kom for å se på, så det ble trangt på Verket skole. Likevel var det bare glade ansikter å se. :-)

Trenere og gymnaster viste frem hva de har øvd på denne sesongen, og avsluttet med det turnsesongen for denne gang.

Dato for oppstart til høsten blir annonsert på FB og på www.mossturn.no.

God sommer til alle gymnaster. :-)


FOTO OG TEKST:  Hege O .Bjerk
Troppsturnerne med bra gjennomført i Rola turnfest.

Postet av Moss Turnforening den 29. Mai 2017

Moss turn stilte med aspirantlag, rekruttlag, junior og seniorlag i Rola turnfest 27./28.mai.

Det var påmeldt mange lag, og Mossetroppene gledet seg til å delta. Det er lenge siden en del av dem har konkurrert.

Aspirantene Wenche Thon og Vilma Pram Nielsen stilte som eget lag selv om de var litt få. De gjennomførte med glans i både trampett og tumbling og fikk BEST i begge apparater. :-)

I rekruttklassen deltok det 7 jenter denne gang, så de byttet på å delta da det skal være 6 maks på laget i 2 av 3 serier.
Ingvil Skaar, Charlotte Paasche, Sirild Ine Vikan, Ingeborg Pram Nielsen, Elise Farstad Næss og Mari Hamilton gjorde flotte øvelser. I trampett ble jentene nr. 15 av 44 lag, og i tumbling nr. 11. En bra konkurranse av dette laget med noen ganske ferske gymnaster.

Junior jentene Henriette Tveten, Silje Thorum, Sarah Hamilton, Oline ter Haar, "lånte"rekruttene Mari og Elise da det ble skadefrafall. Laget gjennomførte stor sett fine øvelser, men litt rusk her og der. De ble nr. 20 av 25 lag i tumbling og nr. 15 av 26 i Trampett.

Seniorene Robin Sosnowski, Trygve Butenschøn, Karoline O.Bjerk og Karen Pedersen måtte "låne" Silje og Sarah grunnet frafall i rekkene. De gjennomførte alle bra, men alle lagene våre trenger mer konkurransetrening.
Seniorene ble nr. 4 i tumbling og nr. 3 i Trampett.

Både junior og seniorlagene fikk underkjent en hel serie i tumbling for alle gymnastene og noen enkeltserier i hht.nytt reglement.

Alle på Troppen hadde likevel en fin opplevelse, god konkurransetrening og en meget sosial helg.

God gjennomføring av Holmen Tropp og turn som arrangør.

Resultatlister ligger i hovedmenyen på siden her.


FOTO:  Bjørn E. Bjerk
TEKST: Hege O. Bjerk
Kjempesuksess for K2 jentene i ROLA turnfest.

Postet av Moss Turnforening den 29. Mai 2017

Gymnaster fra K2 partiet deltok helgen 27./28.mai i Rola turnfest i Holmen, og Sarah Hamilton tok med seg hjem den gjeveste og største pokalen av alle sammen!!. Arrangøren hadde satt opp en vandrepokal, Holmentrofeèt, til stigegymnasten med høyeste karakter i et enkelt apparat.

Sarah turnet bom til karakteren 14.50, og fikk den høyeste karakteren i et apparat i stigeklassen av 45 deltakende gymnaster. Sarah endte også på en imponerende 3.plass totalt i klassen med 48,85p.

Elise Farstad Næss turnet også meget godt og kom på en flott 6.plass i samme klasse med 47,5 p.
Lagvenninnen Mari Hamilton kom på 8.plass med 46,85p, så det var tett i toppen her.
Oline ter Haar turnet også bra og ble nr. 23 med 36,05p.

Moss turn`s lag i stigeklassen ledet lenge, men kom til slutt på en flott 2.plass etter Holmen Tropp og turn, og hele 13,45p foran Hammer på 3.plass.

I rekruttklasen var det høyt nivå, og Ingeborg Pram Nielsen turnet til en fin 5.plass med 47,2p av hele 61 gymnaster.
Totalt sett en bra gjennomført konkurranse igjen av Ingeborg.
Vinner av klassen kom fra Holmen Tropp og turn.

Srild Vikan gjorde også en fin konkurranse, og ble nr. 36, og det samme gjelder Tuva Hatlen som ble nr. 40 i klassen. Maren Lyby stilte med en skadet finger som gjorde at hun dessverre ikke fikk stilt i alle apparater denne gang. Hun turnet likevel bra i 3 apparater i Rola. Tuva hadde ny skrankeøvelse som hun gjenomførte bra, og alle jentene har mye bra på gang.

Rekruttjentene ble nr. 7 av 13 lag denne gang.

Våre aller yngste gymnaster stilte i oppvisningsklassen, og Vilma Pram Nielsen viste frem ny bomøvelse med flikk flakk på bom. Dessverre landet hun på et strakt kne underveis, så det ble en litt begrenset konkurranse for henne ellers. Wenche Thon og yngstemann Emine Flesjø turnet sine øvelser bra og alle fikk fine premier. Tuva Irene Hansen er skadet, men deltok som heiagjeng for alle jentene. :-) Denne klassen rangeres ikke.

Kristine og Hege O. Bjerk er trenere av gruppen, og stolte av jentene som trener apparaturn kun 7 timer i uken. Håpet er at jentene får bedre treningsforhold når Moss turn`s hall blir en realitet.

En flott helg i Holmen med konkurranse, overnatting og sosialt samvær er avsluttet for denne gang.
En stor takk til arrangøren Holmen turn for et flott arrangement.

Da er konkurransene over for denne gang. Nå venter styrketrening og trening av nye elementer på gymnastene, før neste konkurransesesongen starter til høsten igjen.

Resultatlister finnes i hovedmenyen på siden her.


Gull og sølv til Troppsturn rekruttene fra Moss turn

Postet av Moss Turnforening den 12. Mai 2017

Rekruttjentene fra Moss øverst på premiepallen i Oslo Rekrutten med gull i Trampett. :-)

Rekruttene Mathilde Randby Olsen, Sirild Ine Vikan, Rakel Nyquist, Mari Hamilton, Elise Farstad Næss og Ingeborg Pram Nielsen deltok i konkurransen Oslo Rekrutten i Haslehallen fredag 12.mai.

Det deltok 8 lag i Trampett og 9 lag i tumbling. Overraskelsen var stor både hos jentene og trenerne etter tumbling hvor Moss endte på 2.plass rett etter Høybråten og Stovner. Deretter fortsatte jentene å turne bra og tok gull i trampett.

Dette er den første konkurransen rekruttlaget deltar i utenfor Østfold krets, så det var veldig positivt å se hvordan de lå an blant andre klubber utenom.

Jentene gjennomførte rene volter i tumbling med bra stil. De hadde et par fall, men ellers veldig bra gjennomført. I trampett hoppet de alle fine saltoer med og uten skruer.

Rygge turn gjorde det også bra så Østfold gjorde en fin figur i denne konkurransen.

Oslo turnforening arrangerte en flott konkurranse, og jentene fra Moss hadde en fin dag i Haslehallen.

At det ble fine premier i tillegg var veldig moro!

Gratulerer!


Gulljentene! Fra v: Elise, Mari, Rakel, Ingeborg, Sirild og Mathilde.


Sølv i tumbling.

Glade trenere til flotte gymnaster. :-)


Resultatlister ligger i hovedmenyen på siden her under: Konkurranser / resultater.

Flott turnhelg med 250 gymnaster i 24.cup 2 i Asker

Postet av Moss Turnforening den 8. Mai 2017

For jentene på Konkurranseparti 1 (K1) i Moss turn var 24.cup 2 i Asker 5./6.mai siste konkurranse denne vårsesongen, og de avsluttet med stil. De ha hatt en bra sesong med mange gode resultater, og noen har også forsøkt seg i FIG klassen med hell (internasjonalt reglement).

Annika Hegreberg i klasse 12 år ble nr. 6 av hele 57 jenter med bra øvelser i alle apparater. Hun lyktes godt med både tsukahara i hopp og dobbel salto i avsprang i skranke. I frittstående viste hun bra høyde og splitt i alle hopp og fikk klassens 3.høyeste karakter.
I bom sto hun støtt på bl.a. baklengs salto, men måtte dessverre i gulvet etter et hopp.

I klasse 1 (13-14 år) turnet Emma Hegreberg og Thea Skalstad Olsen. Begge jentene sto på sine tsukaharaer i hopp, og viste flotte fritståendeøvelser. Thea var mer heldig med overhoppet sitt i oppvarming enn i selve konkurransen, men det viser at hun har mer inne. Som vanlig var Thea stabilt god i alle apparater og endte på en flott 7.plass i klassen. Emma kom på 12.plass i samme klasse med over 90 deltakere i klassen. Jentene viser at de henger godt med i toppen.

Matilde Waldermo turnet sin siste konkurranse for Moss turn på en stund, da hun skal turne i USA fremover. Et stort tap for oss, men vi ønsker henne lykke til. :-)
Matilde turner alltid med flott stil og med stabile øvelser ellers avsluttet hun med en fin 6.plass i klasse 2 (15-16år) av 28 deltakere. Matilde hadde også 3.beste frittståendekarakter i sin klasse.

Jentene på konkurranseparti 2 (K2) i Moss turn er ikke helt ferdige med konkurransesesongen sin enda, og de fikk en gjennomgang av øvelsene sine før de skal i Rola turnfest i slutten av mai.
3 av jentene skal også delta i en Troppskonkurranse i Oslo 12.mai, og har mer å glede seg til.

Ingeborg Pram Nielsen gjennomførte en flott konkurranse med bra turning i alle apparater i Asker. Særlig i bom ble det høy karakter etter en stødig øvelse. Ingeborg turner alltid med bra stil og får lite trekk. Hun kom på en flott 18.plass av 57 jenter i klasse 12 år.

Mari Hamilton, Elise Farstad Næss og Sarah Hamilton turnet i klasse 1 (13-14år).
De gjennomførte alle bomøvelsene sine helt uten fall og med god stil, men fikk ikke godkjent alle elementer. De ble premiert med bra karakterer, og det lover godt for neste konkurranse. I hopp gjorde de også alle flotte hopp med lite feil.

Mari gjennomførte en fin skrankøvelse med en hoven og meget vond finger. Bra prestert!
Elise og Sarah gjennomførte begge fine øvelser, men fikk dessverre ikke godkjent de nye avsprangene sine denne gang.

I frittsående hadde Mari og Elise litt endringer i øvelsene sine som trenger mer trening, og alle har litt å gå på ved utførelsene sine her.

Sarah ble nr. 40, Mari nr. 46 og Elise nr. 49 av hele 93 gymnaster i klassen, som er godt prestert.


Veldig bra innsats av alle jentene fra Moss turn, og med en 6.plass i lag i stigeklassene av hele 37 lag ble det en flott avslutning på konkurransen.


Fullstendige resultater ligger under "Konkurranser / Resultater" i hovedmenyen på siden her.

Fra V: Thea, Sarah, Mari, Annika, Ingeborg, Elise, Matilde og Emma.

6.plass Annika, 18.plass Ingeborg i klasse 12 år.

7.plass Thea og 12.plass Emma i klasse 1.

6.plass Matilde i klasse 2.

Vilma var med som heiagjeng og videofilmer. :-)

.
Flott turning av Thea og Emma i junior NM 2017.

Postet av Moss Turnforening den 30. Apr 2017

Thea Skalstad Olsen og Emma Hegreberg.

Foto: Hege O. Bjerk


Flott gjennomført junior NM 29.april 2017 av Mossejentene.

Thea Skalstad Olsen ble nr. 25 og Emma Hegreberg nr. 34 av 50 påmeldte gymnaster i årets NM.

Begge jentene hoppet både pikert og kroppert tsukahara til høy poengsum og turnet flotte frittståendeøvelser med høye volter og uten store feil.

I skranke kjørte jentene igjennom hele øvelsen uten fall, men Emma måtte ned av bommen og mistet litt poeng der. Thea gjennomførte en bra øvelse i bom, og sto på alle elementene.

Total sett veldig bra gjennomført av jentene.

Gratulerer!!

Spennende kretskonkurranse i Trøgstad.

Postet av Moss Turnforening den 22. Apr 2017

20 turnjenter fra Moss var påmeldt til Østfold cup 2 i Trøgstad 22.april.
I første pulje var jentene fra 7-10år, Emine Flesjø, Tuva Irene Hansen, Vanessa Engebretsen, Wenche Therese Thon, Tuva Eide og Vilma Pram Nielsen.

De turnet alle flotte øvelser, og viste at de hadde øvd godt og lært mye nytt. :-)

Ingen av disse yngste klassene rangeres, men Moss turn hadde en god dag og mye å være stolt av her.

I andre pulje turnet de større jentene.
Sirild Ine Vikan fikk en fin 3.plass i klasse 11 år, fulgt av Tuva Hatlen og Amalie Frøvik på 6.og 7.plass og Maia Eide på 10.plass. Alle jentene hadde fin stil, og imponerende øvelser.


Annika Hegreberg tok en flott 2.plass i klasse 12 år, med Hedda Folland på 6.plass.
Annika gjorde bl.a.en spennede skrankeøvelse med dobbel salto som avsprang.

I klasse 1 (13-14år) ble det tett med Mossejenter.
Emma Hegreberg vant foran Thea Skalstad Olsen, med Sarah Hamilton på 3.plass. Søster Mari Hamiton tok 4.plassen og 6.og 7.plassen gikk til Elise Farstad Næss og Oline ter Haar.


Matilde Waldermo tok en overlegen seier i klasse 2 (15-16år) med øvelser med flott stil i alle apparater.

En bra dag for Moss turn i alle aldersklasser. Det er stor fremgang på alle nivåer, og det ser lyst ut for fremtiden.


Resultater for 7-10 år offentliggjøres ikke. Resultater for 11år+ finnes i hovedmenyen under konkurranser/resultater.
Årsmøte gjennomført i Moss turn 29.03.2017

Postet av Moss Turnforening den 1. Apr 2017

Årsmøtet av 2017 i Moss turnforening er vel gjennomført.

Årsmøtet vedtok at styret / hallgruppen kan avklare og underskrive kontrakt med utleier av lokalene på Solgaard skog til bruk som turnhall.

Årsmøtet vedtok at styret/hallgruppen kan disponere midler fra Moss turnforening`s byggefond til dette formålet.

Årsmøtet vedtok å endre lovtekst i §15 pkt. 10b fra :
Det skal velges 3 styremedlem og 2 varamedlem til MINST 2 styremedlem og 2 varamedlem.

Loven er ikke gyldig før godkjent av Østfold Idrettskrets.


Nytt styre er satt i Moss turn :

Styreleder: Rolf Folland
Nestleder: Eivind Mongstad
Styremedlem: Siv Skalstad
Styremedlem: Anne Farstad
Styremedlem: Thomas Malmo
Styremedlem: Merethe Nordmo
Varamedlem: Cathrine Hansen
Varamedlem: Stian Fjeldstad

Super sesongstart med medaljefangts for Moss turnforening.

Postet av Moss Turnforening den 25. Mar 2017

I de tre foregående helgene har våre jenter fra Moss turn deltatt i årets første konkurranser på krets- og nasjonalt plan, og hevdet seg godt. I helgen gikk turen for alle fra 11 år og oppover til Stavanger for Norges cup i stigeklasser.
Dette ble en veldig gledelig tur, som ble toppet med to individuelle sølvmedaljer til Thea S. Olsen (14) og Matilde Waldermo (16)! Det var rekordstor deltakelse med 269 startende jenter fra 35 ulike klubber.

I sesongens innledning har gruppa deltatt på Østfoldcup i Nedre Glomma. Her ble det gull og sølv i både klasse 12 år, ved Annika Hegreberg og Benedicte Olsen, mens Oline M. Rolfsøn og Emma Hegreberg tok de henholdsvis to øverste plassene i klasse 13-14år.

Rekruttene Annika og Benedicte konkurrerte helgen deretter i sin første elitekonkurranse, og gjorde en god figur. Annika endte totalt på en 4.plass, kun tiendeler fra både sølv og bronsemedalje, mens Benedicte kom på en fin 9.plass. Ut fra disse resultatene, samt testsamling i desember 2016, var det klart at begge våre jenter ble tildelt plass på Norges rekruttlag for 2017, sammen med 10 andre 11-12åringer. Gratulerer!

I helgen gikk turen til Stavanger for Annika Hegreberg (12), Benedicte Olsen (12), Thea S. Olsen (14), Emma Hegreberg (14), Maria Windstad (15) og Matilde Waldermo (16). Første dag startet med frittstående og hopp. Alle kom seg godt gjennom disse øvelsene, hvor spesielt Matilde kjørte uten mye trekk, med flott stil og artisteri i frittstående til 14,25. I hopp gjorde både Thea og Emma tsukahara (saltohopp). Dessverre ble det et fall på Emma denne gangen, mens Thea landet fint til 12,05 i karakter.

Dag 2 startet i skranke, hvor Annika var først ut og satte standarden for gode gjennomkjøringer. Hun gjorde en stilren og vanskelig øvelse med kjempe, og dobbel salto i avsprang med god landing, og 13,45 i karakter. Resten fulgte opp med gode øvelser, med blant annet overhopp av Benedicte og Thea, og øvelse uten fall eller stopp fra Emma. Siste apparat i konkurransen var bom, og ble lagmessig en svært god gjennomføring tross noen fall.

Benedicte kjørte den vanskeligste øvelsen med blant annet flikk flakk- salto i serie. Også Thea hadde en vanskelig øvelse som hun utførte svært støtt inntil et fall mot slutten. Karakteren ble da allikevel høy. Med 15,50 i bom og 54,70 totalt, sikret Thea seg sølv sammenlagt i klasse1 (13-14år) av i alt 100 gymnaster. Emma kom seg vel berget gjennom øvelsen i bom med et fall, men en del ustødigheter. Totalt ble det en solid 16.plass på Emma.

Matilde har økt sin vanskegrad fra i fjor, og gjennomførte uten fall i bom til 14,70. Dette holdt helt til medalje, og en super 2.plass i klasse 15-16år (kl.2). Maria kjørte godt første dag i frittstående og hopp, men måtte dessverre avbryte konkurransen etter skranke grunnet et overtråkk.

I Annika og Benedictes klasse (12år), var konkurransen hard om de gjeveste plassene. Annikas totalpoengsum på 50,65 resulterte i en fin 5.plass, tett etterfulgt av Benedicte med 50,35 på 7.plass av i alt 64 jenter.

Denne, samt de to foregående konkurransene i mars, lover godt for sesongens fortsettelse. Et lite skår i gleden er det allikevel at Oline M. Rolfsøn (14) er ute med et albuebrudd. Hun hadde et fall i skranke på trening i forkant av Stavangerturen. Etter super fremgang det siste halve året og seier i første Østfoldcup var det så klart kjedelig, men vi håper hun snart er tilbake på trening og om litt i full vigør igjen.

Allerede til helgen er tid for ny konkurranse for Emma og Thea i den tradisjonsrike Unni &Haralds pokal, hvor de skal konkurrere mot landets beste juniorer (13-15år) samt deltakere fra Finland og Sverige. Deretter blir det tett med konkurranser for de fleste med blant annet NM og Norgescup i både FIG og nasjonale klasser i Asker.

Fra V: Matilde Waldermor, Benedicte Olsen, Annika Hegreberg, Thea Skalstad Olsen og Emma Hegreberg.
Maria Windstad og Oline Rolfsøn var ikke tilstede da bildene ble tatt.

Troppskonkurranse i Østfold - 5.mars 2017

Postet av Moss Turnforening den 7. Mar 2017

Moss turn`s gymnaster hadde med seg totalt syv 1.premie pokaler, en 3.premie pokal og 4 deltakerpokaler hjem fra årets første kretskonkurranse i Troppsturn 5.mars.

Aspirantene Tuva, Wenche og Vilma hadde bedre stil enn de fleste, og var en fryd å se på. :-)

1.plass til rekrutt 1 (Mathilde, Mari, Elise, Rakel, Ingeborg og Sirild) , ...

6.plass i trampett og 8.plass i tumbling til Rekrutt 2 (Henrik, Sander, Ingvil, Charlotte, Hedda og Vilma).

4.plass i tumbling og 3.plass i trampett til junior jenter (Mari, Elise, Rakel, Sarah, Leah og Henriette).

1.plass til junior gutter i trampett (Magnus, Jens, Oscar, Eirik, Trygve og Robin). De stilte ikke i tumbling.

1.plass til junior mix i trampett og tumbling ( Oline, Martine, Sarah, Leah, Robin, Magnus og Oscar).

1.plass i senior mix i trampett og tumbling ( Martine, Karen, Henriette, Robin, Trygve og Jens).

Vi gratulerer alle sammen med flott innsats og bra resultater.


Resultatlister finnes i hovedmenyen på hjemesiden her under: Konkurranser/resultater
Fine resultater i første kretskonkurransen i apparat turn 2017

Postet av Moss Turnforening den 7. Mar 2017

Årets første kretskonkurranse i apparatturn ble holdt i Nedre Glomma turn 4.3.17.

Moss turn stilte med hele 25 gymnaster.
Tidlig på dagen var det konkurranse for 7-12 år.
Emine Flesjø (f-10) deltok i sin aller første konkkurranse, og det ble gjort med flott stil.

De andre aspirantene (8-9 år) gjennomførte også fine øvelser. Vanessa Engebretsen (9år) gjorde en flott øvelse med musikk i fritttstående, og både hun, Tuva Irene Hansen (8år) og Wenche Thon (9år) gjorde sin øvelser med flott stil.

Victoria Mikalsen, Vilma Pram Nielsen, Tuva Eide og Olivia Malmo (alle 10 år) turnet rene, pene øvelser. De yngste klassene rangeres ikke, men alle fikk fine premier. Victoria og Vilma gjorde selvvalgte vanskelige øvelser, og best stil og strekk for dagen var det Tuva som sto for.

Sirild Ine Vikan (35,3 p) stakk av med bronsen i klasse 11 år, etter å ha gjort bl.a. en helt ny skrankeøvelse med langkipp og hengkipp som kom på plass bare dager før konkurransen. 1.og 2.plassen gikk til Nedre Glomma turn mens Maia Eide (32,2p), Maren Lyby (31,3p) og Amalie Frøvik (30,8p) fra Moss tok henholdsvis 5., 6. og 7.plassen. Det deltok 9 jenter i klassen.

I klasse 12 år ble det fight helt til siste apparat mellom lagvenninnene Annika Hegreberg og Benedicte Olsen. Annika trakk til slutt det lengste strået og vant klassen med 52,3p. Hun har en høy vanskeighetsgrad med bl.a. dobbel salto i avsprang i skranke. Benedicte endte på 51,8p, så her var det tett. Hun konkurrerte med ny øvelse i bom med kombinasjonen flikk flakk-salto og høy vanskelighetsgrad. Hun måtte i gulvet 2 ganger nå, men dette lover godt for resten av konkurransene i år. Annika og Benedicte skal delta i internasjonal klasse i konkurranse 11.3.17, så det blir spennende. Annika er tatt ut til rekruttlandslaget for 2017. Flinke jenter. :-)
Moss turn tok også 3.plassen i denne klassen med Ingeborg Parm Nielsen som fikk 48,10p. Hun hadde økt vanskelighetsgraden sin med bl.a. nytt avsprang i bom og skranke samt nye hopp på bommen. Ingeborg turnet som vanlig meget stilrent. Det gjorde også Hedda Folland som tok 6.plassen i denne klassen. :-)

I klasse 1 (13-14 år) stilte Moss turn med hele 7 jenter, og de tok nesten alle de første plassene. Oline Rolfsøn (52,5p) vant klassen foran Emma Hegreberg (51,8p). Så det var tett mellom jentene også her. Oline hoppet et nytt hopp - en pikert tsukahara og sto støtt. Hun gjennomførte også solide øvelser i de andre apparatene, særlig i bom. :-)

Emma var ikke helt fornøyd med sin tsukahara denne gangen, men gjorde en flott øvelse i bla. skranke med avsprang med helskru og i frittstående med høy vanskelighetsgrad.

Sara Hamilton (44,4p) hadde et vondt fall på starten av sin bomøvelse, men gjenomførte likevel resten av øvelsen sin bra etter det. Imponerende. :-)Hun hadde nytt avsprang i bom med direkte araber salto, som gikk veldig bra. Sarah tok 3.plassen i klassen.

På 5.plass kom Elise Farstad Næss (41,10p). Hun hadde nytt frittståendeprogram, som hun turnet fint til å være første gang. I skranke ble hun litt vel ivrig, og fikk noen runder for mye rundt holmen. Øvelsen ellers var stilfull. :-) I hopp gjorde hun sitt beste hopp noensinne i konkurranse.

På 6.plassen kom Mari Hamilton (37,6p), som var litt uheldig i denne konkurransen. En kommunikasjonssvikt mellom dommere og sekretariatet gjorde at hun har fått 4 p for lite. Feilen ble oppdaget for sent. Positivt for Mari er at hun gjorde en bra konkurranse, og at hun har mye er å gå på enn resultatet viser nå. Rene øvelser, og vanskeligehtsgrad på vei opp. Neste gang...... :-)

Oline ter Haar (33,2p) fulgte på 7.plass. Oline kjører stilrene øvelser og særlig i skranke og bom var det lite for dommerne å trekke.
På 8.plass kom Nora Stivang (30,9p), som gjorde jevne øvelser i alle appartene. Bra jobbet av alle jentene. :-)

Våre eldste jenter stilte i Klasse 2 (15-16 år). Her er det høyt nivå, og pallen ble besatt av 3 jenter fra Nedre Glomma turn.
Likevel imponerte Mathilde Waldermo (48,0p) med kineser og salto på bom og som vanlig stilfulle øvelser i alle apparater.
Maria Windstad (46,2p) kjørte øvelse med overhopp i skranke og klassens høyeste vanskelighetsgrad der.

Alle Mossejentene gjennomførte en fin konkurranse, og det blir spennende å se hva resten av sesongen bringer.

Emma Hegreberg, Oline Rolfsøn og Thea Skalstad Olsen skal også forsøke seg i en konkurranse med Internasjonalt reglement i våres, og mange av gymnastene skal til Stavanger og konkurrere 24 cup 18.-19.mars.

Vi ønsker alle lykke til.


Resultatlister finnes i hovedmenyen på hjemmesiden her under: Konkurranser/resultater.
Sportslotteriet 2017 - Utdeling starter uke 9.

Postet av Moss Turnforening den 27. Feb 2017

Til alle turnvenner.

VI SETTER I GANG SPORTSLOTTERIETS SKRAPELODD 2017.
Idrett er gøy – for barn, ungdommer, voksne, trenere, interesserte, foreldre og foresatte. Medlemskontingent, treningskontingent, verdifulle private bidrag og kommunalt tilskudd er imidlertid ikke nok til å dekke alle utgifter. Utover disse faste tilskuddene er derfor dugnad en viktig inntektskilde for turngruppa.
Vi søker å finne dugnader som er enklest mulig for våre medlemmer å gjennomføre, og har derfor igjen valgt Sportslotteriet skrapelodd.

Ved å selge disse skrapeloddene bidrar du til et meningsfullt fritidstilbud. Vi håper du kan investere noen små timer i dette viktige arbeidet for Moss Turnforening. For dere foresatte eller eldre medlemmer kan denne innsatsen være deres takk til klubben som tilrettelegger for sunne og gode aktiviteter.

Det vil bli utlevering av lodd på treninger f.o.m mandag 27.februar, og vi oppfordrer dere foresatte eller en annen voksen til å hente loddene der. Dersom det ikke kommer en voksen vil loddene bli sendt med gymnasten.

Det vil bli levert ut 15 stk. skrapelodd pr. barn, som selges for NOK 30,-/ stk. Dersom noen ønsker/kan selge flere, er det selvsagt bare å gi beskjed.

Innbetaling for loddene gjøres til kontonr. 1613.34.30354.

VIKTIG å merke med gymnastens navn og «Sportslotteriet 2017».
Hvis ikke finner vi ikke igjen deres innbetaling.

Ved spørsmål, ta kontakt på: turnmailen@gmail.com.

Bøy og tøy – turn er gøy!!

27.02.2017

Mvh. Moss turnforening