Mosseturnere på toppen i Norge under årets avsluttende konkurranse.

Postet av Moss Turnforening den 24. Nov 2017

Årets siste nasjonale konkurranse, Norgesfinalen, gikk av stabelen foregående helg i Stavanger. Moss turnforening var representert med 5 av totalt 6 jenter fra Østfold. Dette var den viktigste konkurransen av året for jentene i alderen 13 år og eldre, som konkurrerer i nasjonale klasser. Det ble en svært innbringende og flott konkurranse for våre jenter, som ble toppet med individuell bronsemedalje i mangekamp til Emma Hegreberg i klasse 2. I de individuelle finalene i enkeltapparater ble det 7 finaleplasser og 4 medaljer.

Med fra Moss var Oline M. Rolfsøn (14), Thea S. Olsen (14), Silje Thorum (14), Emma Hegreberg (14) og Ragnhild Rognlien (17). Som trenere reiste Liliana Buer og Maren Jauert, mens Emilie Skavhaug stilte som dommer; alle fra Moss. Gymnastene var kvalifiserte for deltakelse gjennom kretskonkurranser denne høsten. I Norgesfinalen konkurreres det på kretslag og individuell mangekamp i de 4 apparatene første dag. 2.dag er det finaler i enkeltapparater med de 6 beste i hver klasse i hvert enkelt apparat. For å kunne inkludere flere gymnaster og ha lag, er det tillatt å flytte en gymnast opp en aldersklasse. Emma, som fersk kretsmester av året i klasse 1, konkurrerte derfor denne helgen i klasse 2 (15-16 år), mens resten var i sine vanlige aldersklasser. Dessverre hadde Østfold en gymnast for lite til å stille med fullt lag denne gangen. Jentene utmerket seg derimot svært positivt individuelt.

 Mange av helgens øvelser var av god kvalitet og opp mot det beste gymnastene har prestert i de respektive apparatene. I klasse1 Silje gjorde en nærmest feilfri skrankeøvelse med kun 1,90 i trekk og 11,30 i karakter. Hun utførte også øvelsene i frittstående og hopp uten store feil. Dessverre ble det 4 fall på bommen denne dagen. Med tanke på dette, var poengsummen 43,90 en god sammenlagtkarakter, og viser klar fremgang. Oline kjørte i helgen sin første fulle konkurranse nasjonalt etter et armbrudd i våres. Hun gjorde derfor en litt redusert skrankeøvelse. Her var hun uheldig da reimen løsnet fra hånden mot slutten av øvelsen, og hun måtte stoppe opp, noe som resulterte i 1 poeng i trekk. Hun hadde heller ikke helt dagen i bom, som vanligvis er et godt apparat for Oline, og hvor hun er kretsmester av året. Derimot kjørte hun et veldig godt frittstående med en ny vanskelig serie med en strak salto forover med skru direkte enkel salto, til 14,70 i karakter. Dette resulterte i finaleplass i frittstående, og en 19.plass i mangekampen. Thea startet sin konkurranse overbevisende i skranke med en vanskelig og godt gjennomført øvelse til hele 14,35 poeng. Alt i alt kjørte Thea en super konkurranse i tre av de fire apparatene, med tsukahara i hopp og et godt frittstående, som resulterte i 3 finaleplasser. Tross 3 fall i bom oppnådde Thea 52,85 poeng og en respektabel 8.plass i klasse 1. Også med på Østfolds lag i denne klassen var Linnea fra Fredrikshald. Hun gjorde en solid konkurranse til 45,20 i karakter og 28.plass av i alt 44 jenter.                                                                                                                             

 I klasse 3 (17år og eldre) gjorde Ragnhild comeback etter flere år uten mye trening eller konkurranse. Hun ble kvalifisert gjennom en god konkurranse i KM hvor hun ble kretsmester. Dessverre har hun slitt litt med en låsning i ryggen, og kunne bare gjennomføre skranke og bom denne gangen. I bom kom hun gjennom sin øvelse på en fin måte tross 2 fall.                                                                                                                                                   

 I klasse 2 ble det en svært jevn og nervepirrende konkurranse om medaljene. Emma var eneste av våre som kom gjennom bomøvelsen uten fall, og tross litt småfeil og ustødigheter holdt øvelsen til finaleplass. I frittstående og hopp overbeviste Emma ytterligere med en høy og stødig pikert tsukahara, og en vanskelig frittståendeøvelse som inneholdt blant annet dobbel skru bakover, og en kombinasjonsserie med både salto forover og skru bakover. Det var gledelig og gøy da det ble klart at dette holdt til en bronsemedalje i mangekampen for Emma.                                                                                                                  På lørdagskvelden ble det tid for litt sosialt med hyggekveld på hotellet. Det ble servert god mat, konkurrert i quiz, visning av turnfilmer på storskjerm, og annonsering av finalister i de ulike apparatene.

På søndagen var det klart for finaler. Emma var første jente ut av våre i frittstående. Også denne dagen utførte hun en god øvelse, og viser at hun er stabil på et høyt nivå i dette apparatet. Øvelsen ble belønnet med 14,2 og sølvmedalje. Også Thea fulgte opp med en god øvelse, med blant annet halvannen skru til avslutning, 14,3 i karakter, og en 5.plass i klasse 1. Oline var derimot ikke like heldig denne dagen med et fall i avslutningsserien, og ble dermed nr.6 i frittstående. I hopp fulgte både Emma og Thea opp den gode hoppingen fra dagen før. Thea gjorde både en god kroppert og pikert tsukahara, og kapret bronsemedaljen i klasse1. Emma gjorde også en høy og stødig pikert tsukahara og et fint skruhopp som hopp nr.2. Hun sikret seg med det sølv i klasse2 også i dette apparatet. I skranke gjorde Thea nok en gang en fin øvelse med blant annet overhopp og kjempe. Det holdt dessverre ikke helt til medalje, men en god 4.plass i apparatet. I bom hevet Emma seg fra lørdagen. Selve øvelsen var med bedre flyt og utførelse, selv om hun måtte ned i bakken en gang. Også her fikk hun medalje, med 13,70 i karakter og 3.plass.

Alt i alt kunne gymnaster og trenere se tilbake på en kjempefin konkurranse med mange flotte plasseringer, samt en hyggelig sosial tur. Det ble en super avslutning på sesongen og året, som motiverer til videre satsning.  Nå blir det en periode med trening før oppladning til våren, hvor hovedmålet er NM for juniorer. 

TEKST: Liliana Buer


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.