Innkalling til ekstraordinært årsmøte i Moss Turnforening 2020

Postet av Moss Turnforening den 28. Nov 2020

Til medlemmene i Moss Turnforening

 

 

Moss 20.11.2020

Innkalling til ekstraordinært årsmøte i Moss Turnforening 2020 

 

Styret innkaller herved til ekstraordinært skriftlig årsmøte i Moss Turnforening den 10.12.2020

 

På bakgrunn av stort frafall av ordinære styremedlemmer ønsker styre at det skal avholdes et skriftlig ekstraordinært årsmøte for å få valgt ett nytt styre. 

 

Som følge av koronapandemien har styret besluttet at det skal avholdes et skriftlig ekstraordinært årsmøte. Dette er det nå anledning til, jf. uttalelse gitt av NIFs lovutvalg 12. mars 2020.  

 

Innstillingen fra valgkomiteen vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet på SPOND, mail og på Moss Turnforenings hjemmeside. Stemmegivningen skjer per e-post på mossturnforening@gmail.com med frist 10.12.2020. Vedlagt stemmegiving må det vedlegges dokumentasjon på innbetalt medlemsskap.

 

For å ha stemmerett og kunne velges til verv må man ha vært medlem av i minst én måned, fylle minst 15 år i 2020, og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til idrettslaget. 

 

For mer informasjon om årsmøte samt regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se Moss Turnforenings lov på hjemmesiden til Moss Turnforening.

Ved spørsmål som gjelder årsmøtet, kan dette gjøres på mossturnforening@gmail.com

 

Velkommen til årsmøte! 

 

Med vennlig hilsen 

Styret  
FLOTTE RESULTATER I NM junior for Moss Turnforenings jenter

Postet av Moss Turnforening den 28. Nov 2020

Helgen 24. - 25. okt. ble det arrangert NM for juniorer (13-15 år) i Tromsø. Moss Turnforenings jenter markerte seg bra med gode individuelle prestasjoner, samt et sterkt lagresultat. Annika Hegreberg (15) ble best av våre på en sterk 11.plass, foran blant annet landslagsgymnaster. Laget endte på en 5.plass, kun forbigått av Oslo, Nedre Glomma, Fana-Laksevåg og Tromsø. I alt deltok 63 jenter fra 17 ulike klubber, og 11 klubber stilte med lag.


Dette var høstens eneste store konkurranse grunnet Korona, og for gymnaster i Viken/ Oslo den eneste arrangementet dette halvåret. De fleste av Moss Turnforenings jenter hadde ikke konkurrert siden 2019. Det var derfor ekstra gøy med aktivitet igjen, og flere var nok litt ekstra spente. Lørdag ble det arrangert individuell mangekamp (4 apparater) og lagfinale, mens det på søndag var finale for de 6 beste fra lørdagens konkurranse i hvert enkelt apparat.Med fra Moss Turnforening var Signe Wiggen (13), Marthe Wiggen (13), Aja-Fatou Marenah (13), 

Maia Rodal Eide (14) og Annika Hegreberg (15). For alle utenom Annika var dette deres første norgesmesterskap. Som trenere stilte Andrea Molnar og Liliana Buer, samt at Emma Hegreberg var plukket ut av Forbundet som dommer.                                 


Konkurransen startet lørdag morgen for Signe, Marthe, Maia og Annika med hopp spm første apparat. Signe og Marthe hoppet begge fine hopp med halv skru, mens Maia fikk til hel skru etter araber inn på hesten. Annika var den eneste av våre med saltohopp denne helgen. Dette utførte hun også svært godt, med tsukahara kroppert som 1.hopp og pikert som 2.hopp, begge med gode landinger. Snittkarakteren ble 12.10, som viste seg å være kun 0.1 poeng fra finaleplass. Jentene fortsatte sin konkurranse i skranke. Signe kjørte gjennom uten noe stopp eller fall. Marthe hadde strevd litt på trening med vipp og kjemper, men utførte dette kjempeflott i konkurransen, og ble tellende på laget (blant de tre beste) i apparatet. Maia kom gjennom sin øvelse med veldig flott stil, og nest best av våre i skranke. Annika kjørte også gjennom sin øvelse uten fall. Det ble en stopp etter slipp fra nedre til øvre holme og et dunk i holmen med føttene i kjempe, men alt i alt en godkjent gjennomføring. Deretter var det bom som stod for tur. Her er risikoen for fall litt større enn i de andre apparatene, og derfor også litt ekstra nervepirrende. Signe og Marthe kjørte begge gjennom sine øvelser, kanskje litt mer nervøst enn på trening, med 1 fall på smetterling, men ellers fine øvelser. Maia gjorde alle sine vanskelige elementer med stor overbevisning og lite trekk, men var uheldig å ramle på piruett og vending. Annika kom gjennom sin øvelse uten fall, med blant annet D- element i opphopp salto bakover. Deres siste apparat var frittstående. Her kjørte alle igjennom med god stil, sikkerhet og fin artistisk presentasjon. Både Maia, Marthe og Annika var inne blant de 5 beste i hele konkurransen på utførelseskarakter. Som endelig karakter (vanskegrad + utførelse) var Annika best av våre med 11.0, kun 0.45 fra finaleplass. Hun har den siste tiden trent mot dobbel salto i frittstående, men den var ikke helt klar til konkurransen; allikevel en god karakter.             


Etter 1.pulje var Annika i ledelse individuelt, samt at laget lå på første plass. Aja turnet i 2.pulje siden hun tidligere i år har stilt konkurranse i FIG (høyeste nasjonale nivå). Hun startet sin konkurranse flott, med bomøvelse uten fall. Blant annet utførte hun et D-opphopp, smetterling og rundhopp av D-verdi til 10.35 i karakter. I frittstående turnet hun også godt. Aja har veldig god spenst, og ble litt overrotert i volteseriene, men ellers en fin øvelse. I hopp var planen egentlig et saltohopp, men hun var ikke helt klar for dette denne helgen. Allikevel ble det en god karakter på halv inn- halv ut til 11.7. Aja avsluttet i skranke. Hun hadde strevd litt i oppvarmingen med å ramle over i vippene til håndstående. I konkurransen dunket hun beina i bakken etter vipp med halv vending (fall, 1.0 i trekk), men klarte vippen og kjempen i øvre holme fint.


Alt i alt hadde alle jentene fine konkurranser, uten store miss på noen. Alle var også med som tellende gymnaster på laget (3 av 5 som teller i hvert apparat). Til slutt ble det jevnt blant våre debutanter når det gjaldt resultatet sammenlagt: 35.plass på Signe med 37.3 poeng, 30.plass på Maia med 38.1 poeng, Marthe ble nr. 27 med 38.4 poeng og Aja nr. 23 med 38.7 poeng. Annika var tellende i alle apparater for laget, og litt foran de andre med en super 11.plass, og 41.7 poeng. Laget ble nr. 5 med 120 poeng, noe som er forbedring både i poeng og plassering siden 2018, da vi sist stilte med lag for juniorer. Nivåmessig ser vi også at det ikke er avskrekkende avstand opp til de aller beste. Helgen var alt i alt en meget positiv helg som ga inspirasjon til videre satsning. 


  Liliana BuerVanessa Engebretsen (12) er tatt ut på Norges Rekruttlag

Postet av Moss Turnforening den 21. Sep 2020

Før nedstenging av turnhaller og avlyste konkurranser, ble det gjennomført uttak til landslagene. 

Vanessa Engebretsen (12) fra Moss Turnforening ble her tatt ut på Norges Rekruttlag for 2020. 

Dette er en meget sterk prestasjon. Kun 13 jenter fra 7 ulike klubber i Norge er representert på laget for 2020. Vanessa har både i fjor og i år markert seg i norgestoppen, og samtidig vist en stigende utvikling. Under vårens nasjonale FIG konkurranse plasserte hun seg på en flott 4.plass, som viser at hun absolutt er på høyde med de aller beste i landet i sin aldersklasse. 

Vanessa har lenge utmerket seg lokalt som en talentfull gymnast. Hun har en veldig god følelse for turn, og har i år tatt et stort steg opp både i stil og vanskegrad. Vanessa har hele veien satset for fullt, og trent maksimalt av hva klubben har tilbudt. Det er derfor ekstra gledelig, og vel fortjent at hun nå er tatt ut blant landets beste gymnaster. Plassen innebærer tilbud om treningssamlinger med laget samt med junior/ seniorlandslaget i 2020 (så fremt koronasituasjonen tillater arrangementene). Under samlingene vil det blant annet være styrke- og ferdighetstester, gjennomkjøring av FIG-elite obligatoriske øvelser i alle apparater, samt mer fri trening. 

Vanessa har trent bra nå under nedstengingen, og holdt en fin form tross hjemmetrening i en lang periode. Tilbake i turnhallen har hun vist at hun har beholdt både en god fysikk og alle elementer hun kunne før nedstengingen. Nå allerede, etter halvannen uke, har hun lært seg nye elementer, med flikkflakk- salto på bom og forbedring av elementer i skranke og frittstående. 

Vi ønsker lykke til med treningen fremover og håper på samlinger fra i sommer med rekruttlaget. 

Gratulerer til Vanessa!