NASJONAL REKRUTTKONKURRANSE I TURN

Postet av Moss Turnforening den 15. Okt 2019

NEST BEST I NORGE UNDER NASJONAL REKRUTTKONKURRANSE I TURN

I helgen, 12.-13. oktober, ble den nasjonale rekruttkonkurransen avholdt i Holmen for jenter i alderen 11-12år. Det ble en begivenhetsrik og flott helg for de aller fleste av jentene fra Moss turnforening. Laget var med å kjempe om medaljeplass til siste slutt, og endte til slutt på en flott 5.plass av i alt 26 lag fra hele landet. Resultatmessig ble helgen toppet med en strålende 2.plass til Aja-Fatou Marenah i 12-års klassen.

Det arrangeres ikke norgesmesterskap for gymnaster under 13 år, men hvert år avholdes denne nasjonale rekruttkonkurransen, hvor alle de beste gymnastene fra de ulike klubbene i landet deltar. Det var i år stor deltakelse med 94 jenter i 11-års klassen og 71 i 12-års klassen fra 35 ulike klubber. Med fra Moss turnforening var Madeleine Ringsby (11), Vanessa Engebretsen (11), Tuva Eide (12), Marthe Wiggen (12), Signe Wiggen (12), Aja Fatou Marenah (12) og Victoria Mikalsen (12).

Det ble konkurrert i 4-kamp individuelt i de respektive aldersklassene, hvor resultatet fra apparatene hopp, skranke, bom og frittstående legges sammen. I tillegg var det lagkonkurranse hvor 11 og 12-åringene stiller på samme lag. Våre jenter startet helgens konkurranse lørdag med skranke og frittstående. I skranke var det litt nervepirrende med flere som hadde relativt nye øvelser. Marthe klarte kjemper i øvelsen for aller første gang. Søsteren Signe kjørte også øvelse med kjemper og en flott engelskmann til avsprang. Vanessa og Aja, som hadde de vanskeligste øvelsene, kom gjennom disse fint, og det ble en god start på konkurransen. I bom, hvor det alltid er små marginer, ble det noen fall, men allikevel gode resultater for laget. Madeleine hadde ny øvelse som hun fikk til fint, Signe turnet fjellstøtt uten en eneste stor ustødighet. Aja og Marthe fikk et fall hver, men ellers en god øvelse. Best av våre var Victoria, med en vanskelig øvelse med blant annet smetterling og rundhopp, som hun gjennomførte uten fall.                             På søndag var det frittstående og hopp. Spesielt i frittstående var det mye positivt. Tuva kjørte kanskje sin beste øvelse noen gang her, med høye saltoer både forover og bakover. Marthe, Victoria og Aja hadde også en god dag i frittstående med karakterer rundt 14 poeng. I siste apparatet hopp ble det ingen store feil på noen, og best av våre var Vanessa og Aja med gode yurchenkohopp.                                     Etter endt konkurranse og litt venting på resultater, var det klart at laget tok en flott 5.plass. Oslo turn var suverent best, deretter var det hard konkurranse om medaljene mellom Ålesund (2.plass), Holmen (3.plass), Molde og oss. Østfoldlaget Nedre Glomma fulgte deretter på 6.plass. I 11-års klassen ble vår beste Vanessa med en respektabel 18.plass, tross en del feil i bom og frittstående denne helgen. Madeleine, som var med i sin første store konkurranse denne helgen endte litt lengre ned på lista, men foran mange andre på en 72.plass. I 12 års-klassen var spenningen stor for vår del, og det ble veldig jevnt mellom de beste jentene. Det skilte bare 0,4 poeng mellom 1. og 4.plass. Aja endte opp kun 0,2 poeng fra seier, på en strålende 2.plass med 52,65 poeng. Av våre jenter fulgte Victoria på en flott 17.plass, Signe ble nummer 19, Marthe nr. 27 og Tuva nr. 39.

Resultatene denne helga var alt i alt oppløftende og inspirer til videre satsing. Denne konkurransen kom ca. midt i konkurransesesongen. Tidligere i høst har flere av disse jentene, samt vår junior Annika Hegreberg, deltatt på FIG- konkurranser, som er det høyeste nivået på konkurranser nasjonalt, og hvor det benyttes internasjonalt reglement. Oppsummert herfra har spesielt Vanessa og Aja utpekt seg, og vært høyt oppe på listene blant rekruttene. Annika har også gjennomført solide konkurranser til over 40 poeng, og vært blant de 12 beste i juniorklassen under begge høstens konkurranser.

Videre denne høsten blir det lokale kretskonkurranser, en tur til Sverige for internasjonal deltakelse i Malar Cupen (1.-3 november), samt Norgesfinalen på de eldste jentene som turner nasjonal stige.