Super sesongstart med medaljefangts for Moss turnforening.

Postet av Moss Turnforening den 25. Mar 2017

I de tre foregående helgene har våre jenter fra Moss turn deltatt i årets første konkurranser på krets- og nasjonalt plan, og hevdet seg godt. I helgen gikk turen for alle fra 11 år og oppover til Stavanger for Norges cup i stigeklasser.
Dette ble en veldig gledelig tur, som ble toppet med to individuelle sølvmedaljer til Thea S. Olsen (14) og Matilde Waldermo (16)! Det var rekordstor deltakelse med 269 startende jenter fra 35 ulike klubber.

I sesongens innledning har gruppa deltatt på Østfoldcup i Nedre Glomma. Her ble det gull og sølv i både klasse 12 år, ved Annika Hegreberg og Benedicte Olsen, mens Oline M. Rolfsøn og Emma Hegreberg tok de henholdsvis to øverste plassene i klasse 13-14år.

Rekruttene Annika og Benedicte konkurrerte helgen deretter i sin første elitekonkurranse, og gjorde en god figur. Annika endte totalt på en 4.plass, kun tiendeler fra både sølv og bronsemedalje, mens Benedicte kom på en fin 9.plass. Ut fra disse resultatene, samt testsamling i desember 2016, var det klart at begge våre jenter ble tildelt plass på Norges rekruttlag for 2017, sammen med 10 andre 11-12åringer. Gratulerer!

I helgen gikk turen til Stavanger for Annika Hegreberg (12), Benedicte Olsen (12), Thea S. Olsen (14), Emma Hegreberg (14), Maria Windstad (15) og Matilde Waldermo (16). Første dag startet med frittstående og hopp. Alle kom seg godt gjennom disse øvelsene, hvor spesielt Matilde kjørte uten mye trekk, med flott stil og artisteri i frittstående til 14,25. I hopp gjorde både Thea og Emma tsukahara (saltohopp). Dessverre ble det et fall på Emma denne gangen, mens Thea landet fint til 12,05 i karakter.

Dag 2 startet i skranke, hvor Annika var først ut og satte standarden for gode gjennomkjøringer. Hun gjorde en stilren og vanskelig øvelse med kjempe, og dobbel salto i avsprang med god landing, og 13,45 i karakter. Resten fulgte opp med gode øvelser, med blant annet overhopp av Benedicte og Thea, og øvelse uten fall eller stopp fra Emma. Siste apparat i konkurransen var bom, og ble lagmessig en svært god gjennomføring tross noen fall.

Benedicte kjørte den vanskeligste øvelsen med blant annet flikk flakk- salto i serie. Også Thea hadde en vanskelig øvelse som hun utførte svært støtt inntil et fall mot slutten. Karakteren ble da allikevel høy. Med 15,50 i bom og 54,70 totalt, sikret Thea seg sølv sammenlagt i klasse1 (13-14år) av i alt 100 gymnaster. Emma kom seg vel berget gjennom øvelsen i bom med et fall, men en del ustødigheter. Totalt ble det en solid 16.plass på Emma.

Matilde har økt sin vanskegrad fra i fjor, og gjennomførte uten fall i bom til 14,70. Dette holdt helt til medalje, og en super 2.plass i klasse 15-16år (kl.2). Maria kjørte godt første dag i frittstående og hopp, men måtte dessverre avbryte konkurransen etter skranke grunnet et overtråkk.

I Annika og Benedictes klasse (12år), var konkurransen hard om de gjeveste plassene. Annikas totalpoengsum på 50,65 resulterte i en fin 5.plass, tett etterfulgt av Benedicte med 50,35 på 7.plass av i alt 64 jenter.

Denne, samt de to foregående konkurransene i mars, lover godt for sesongens fortsettelse. Et lite skår i gleden er det allikevel at Oline M. Rolfsøn (14) er ute med et albuebrudd. Hun hadde et fall i skranke på trening i forkant av Stavangerturen. Etter super fremgang det siste halve året og seier i første Østfoldcup var det så klart kjedelig, men vi håper hun snart er tilbake på trening og om litt i full vigør igjen.

Allerede til helgen er tid for ny konkurranse for Emma og Thea i den tradisjonsrike Unni &Haralds pokal, hvor de skal konkurrere mot landets beste juniorer (13-15år) samt deltakere fra Finland og Sverige. Deretter blir det tett med konkurranser for de fleste med blant annet NM og Norgescup i både FIG og nasjonale klasser i Asker.

Fra V: Matilde Waldermor, Benedicte Olsen, Annika Hegreberg, Thea Skalstad Olsen og Emma Hegreberg.
Maria Windstad og Oline Rolfsøn var ikke tilstede da bildene ble tatt.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.