I Norgestoppen i rekruttklassen

Postet av Moss Turnforening den 17. Sep 2017

Annika Hegreberg og Benedicte Olsen (12år) markerte seg blant landets beste under årets siste FIG konkurranse. Både Annika og Benedicte har trent godt i sommer, med flere samlinger både med landslag og klubb. Det er foreløpig tidlig i sesongen, men begge viste at de allerede behersker øvelsene sine godt. Annika og Benedicte er på Norges rekruttlag, og viste seg absolutt verdige denne plassen i helgen. Det ble til slutt en flott 6.plass til Annika totalt etter to dager. Benedicte ble nr.8 etter en super avslutning søndag, med 5.plass totalt i de selvvalgte øvelsene. 

Lørdag var det obligatoriske øvelser, hvor gymnastene turner etter nivåinndelinger. Dette er nytt av året, kalles FIG elite, og blir benyttet for "Youth"/ rekrutt og juniorgymnaster- jenter i alderen 11-15 år. Øvelsene inneholder grunnleggende elementer i de 4 apparatene, samt en styrke- og bevegelighetsøvelse. Alle må starte må Level 4, og får med 2,00 poeng i trekk eller mindre, godkjent nivået, og kan gå videre til neste nivå. Våre jenter kjørte Level 3 i hopp, og 4 i de øvrige apparatene, som var likt med de aller fleste i deres klasse. Både Annika og Benedicte kom seg fint gjennom øvelsene uten fall. De fikk begge underkjent et hopp på bommen, og Benedicte et hopp i frittstående, men viste ellers solide øvelser. Annika har også fått godkjent øvelse i skranke (glattstang i level4), og kan etter jul starte på nivå 3 i dette apparatet. Sammenlagtpoengsummene lørdag ble for Annika 57,85, mens Benedicte oppnådde 54,05, som var en 5. og 10.plass.

Søndagen var det selvvalgte øvelser, med mangekamp i alle fire apparater. Det er denne type øvelser som er det "vanlige", og slik det konkurreres i internasjonale mesterskap. I frittstående satte begge personlig rekord med kjempefine gjennomføringer til 10,50 på Annika og 10.05 på Benedicte. I hopp var Annika litt uheldig, og fikk et fall på sin tsukahara, mens Benedicte hoppet et litt enklere hopp uten salto, men med fin gjennomføring. I skranke kjørte de begge solide øvelser uten stopp eller fall, med blant annet vipp til håndstående og kjempe på Annika. I bom gjorde Benedicte det spesielt godt med en øvelse uten store ustødigheter eller fall, med blant annet en fin og stødig smetterling. Hun fikk 10,55 i karakter, som var nest høyeste karakter av alle rekruttene i dette appartet. Annika hadde med smetterling for første gang, og måtte dessverre ned på gulvet etter denne, men kom seg ellers fint gjennom. Totalt etter søndagens konkurranse kom Benedicte på en strålende 5.plass med 39,45, mens Annika ble nr. 7, ikke langt bak med 38,35.

Kjempeflott innsats av begge jentene!


TEKST:  Liliana Buer
FOTO:  Hege O. Bjerk


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.