Historisk seier til Moss turforening

Postet av Moss Turnforening den 4. Nov 2018


Foregående helg ble årets siste Norges Cup arrangert i Grimstad. Dette ble en stor opptur for Moss turns jenter, og spesielt for Oline Myhre Rolfsøn som vant i sin aldersklasse (15-16år). Dette er første gang i nyere historie, og på minimum 35 år, at en jente fra Moss turnforening har vunnet en slik individuell konkurranse.

Moss turn stilte med en stor tropp til start: Lisa Garnes Johansen (11), Marthe og Signe Wiggen (11), Aja Fatou Marenah (11), Benedicte Olsen (13), Elise Farstad Næss (14), Mari Hamilton (14), Silje Thorum (15), Emma Hegreberg (15) og Oline Myhre Rolfsøn (15). Totalt deltok ca 230 jenter fra omkring 40 ulike klubber i landet.

I rekruttklassen (11-12 år) deltok 4 av Moss turns i alt 8 rekrutter. Dette var debut i en så stor konkurranse for alle våre deltakende 11-åringer. De gjorde alle en fin figur, med blant annet gode frittståendeprogram med musikk av Marthe, Signe og Aja. I skranke kjørte Lisa best av våre, mens både Aja og Signe holdt seg oppe på bommen, og fikk høye karakterer der. Best av våre ble Aja med en flott 14.plass av i alt 51 jenter.

I klasse 1 (13-14 år) stilte hele 87 jenter til start. Alle våre tre, Benedicte, Elise og  Mari kjørte gode konkurranser. De gjorde alle fine hopp med skru, og kom gjennom sine øvelser i skranke og bom uten fall. På bommen utmerket Benedicte seg spesielt med dagens høyeste poengsum av alle deltakende gymnaster uansett klasse, på 14,30 poeng. Benedicte gjorde i alt en veldig sterk konkurranse og endte på en strålende 5.plass med 50,2 poeng. Elise og Mari også fulgte opp bra som nr. 23 og 25 med henhodsvis 46,3 og 46,15 poeng.  

Våre eldste jenter i klasse 2 (15-16 år) hadde likeledes gode konkurranser. Silje gjorde et av sine aller beste frittståender til 12,25 poeng. Emma, årets kretsmester, hadde dessverre et uhell i hopp. Hun prøvde et vanskelig hopp med salto, men landet ikke med beina først (0 poeng). Hun fikk 4-kampen ødelagt av dette, men bidro godt på laget i de øvrige apparatene. Med et hopp til stående ville hun helt klart vært inne blant de 10 beste. Oline gjorde totalt sett en bunnsolid konkurranse uten noen fall. I hopp gjorde hun en høy og fin pikert tsukahara. I skranke kjørte hun vanskeligst av våre, med blant annet kjemper til 13,05 poeng. I frittstående gjorde hun en god hel skru forover, samt blant annet gode hopp og piruetter. På bom, var hun svært stødig. På tross av at hun hadde en litt vond fot, og måtte ta ut en salto, kjørte hun til hele 13,65 poeng, uten noen store ustødigheter. Dette holdt da helt til seier med 51,7 poeng. En stor gratulasjon til Oline!

Lagresultatet i stigen (13 år og eldre) var total sett svært godt, selv uten en av våre normalt sterkeste (Thea S. Olsen, som er ute med en skade). På bommen hadde jentene totalt kun 1 fall på alle de 6 jentene, og var her det nest beste laget. Totalt ble det en litt sur 4.plass, men som jo er et kjempegodt resultat. I alt stilte hele 19 fulle lag til start.

Dette lover alt i alt godt for Norgesfinalen om 3 uker, hvor Oline, Emma, Benedicte og Silje skal delta. De er kvalifisert inn på kretslaget, og skal her representere Østfold  i lagkonkurransen, samt at det er en individuell konkurranse både i mangekamp og enkeltapparater. Lykke til!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.