NM Junior 2019

Postet av Moss Turnforening den 10. Jun 2019

FLOTTE PRESTASJONER I NM AV MOSS TURNFORENINGS JUNIORER


Foregående helg var det NM og sesongavslutning for våre juniorjenter (13-15 år). Norgesmesterskapet gikk på Sotra med rekordstor deltakelse på 86 gymnaster fra 25 ulike klubber. Moss turnforening var representert individuelt med Benedicte Olsen (14) og Annika Hegreberg (14). Begge gjorde sine saker svært bra, og ble premiert blant de beste i mangekampen (4 apparater).


Benedicte var først ut, og startet sin konkurranse i bom. Dette er alltid et nervepirrende apparat, men hun holdt fokuset og nervene under kontroll. Hun viste blant annet to høye saltoelementer: Smetterling og sidesalto, og turnet ellers stødig og fint. Dette ble belønnet med 10,55 i karakter, som viste seg å bli høyest av alle jentene i 1.pulje. Benedicte fortsatte konkurransen med et rent og elegant frittståendeprogram. I hopp gjorde hun en høy og stødig kroppert tsukahara som tellende hopp. I avslutningsapparatet skranke hadde hun under treningen gjort en liten justering på øvelsen - også dette mestret hun fint. Totalt etter alle fire apparater fikk Benedicte 39,55 poeng, og lå på en flott 3.plass før 2.pulje. Annika turnet i 2.pulje, og startet sin konkurranse i skranke. Det ble en stopp etter et svevelement fra nedre til øvre holme, men ellers en veldig fin øvelse. På bommen var også Annika svært stødig, med blant annet et nytt vanskelig opphopp av D-verdi, og 10,45 i karakter. I frittstående turnet hun også rent med stødige landinger og gode gymnastiske elementer til 10,65. Hopp var siste apparat. Her imponerte Annika med å vise to ulike saltohopp: kroppert og pikert tsukahara, som ble belønnet med 11,95 og 12,30. Dette var kun tiendeler fra å være blant de 6 beste og kunne turne finale. Totalt oppnådde Annika 41,0 poeng, som holdt til en flott 13.plass, mens Benedicte ble nr.24 av hele 86 gymnaster. I bom var begge jentene nærme finalekvalifisering, med en 8.plass (2.reserveplass) til Benedicte. Dette var alt i alt en meget oppløftende turnhelg for våre juniorer. De viste begge at de absolutt har kapasitet til å hevde seg i norgestoppen, selv med noe mindre treningstimer per uke, og dårligere fasiliteter sammenlignet med de fleste konkurrentene. Nå som turnhallen er på plass håper vi på en fortsatt god utvikling for både disse, og resten av gymnastene i klubben.


Juniorene og de yngre jentene har nå konkurransefri frem til høsten. Om 3 uker går vårens siste konkurranse: NM senior. Her stiller Moss turnforening med jenter, og dette også i lag, for første gang på over 30 år.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.