Fin start for våre FIG jenter

Postet av Moss Turnforening den 23. Sep 2019

Helgen 14-15september deltok flere av våre gymnaster i FIG konkurranse nr 2 (2019) i Asker. For alle våre rekrutter var dette deres første konkurranse av denne typen, hvor de konkurrerer mot alle de beste i landet. Både gymnaster og trenere var derfor litt ekstra spente før denne konkurransen. Våre deltakende rekrutter var Vanessa Engebretsen (11), Marthe og Signe Wiggen (12), Victoria Mikalsen (12) og Aja Fatou-Marenah (12). I juniorklassen stilte Annika Hegreberg.

 

På lørdag er det obligatoriske øvelser for alle hvor det konkurreres etter nivåer (1-4). Utførelse vektlegges i enda større grad enn under bedømming av de vanlige selvvalgte øvelsene. Rekruttene var litt nervøse, men viste tross dette mange fine øvelser. I hopp utpekte Vanessa, Signe og Aja seg med under 2,0 i utførelsestrekk på begge hopp, som vil si at de neste gang kan gjøre en vanskeligere øvelse. I juniorklassen har Annika allerede kommet litt høyere opp i nivå, og har vanskeligere øvelser. Denne gangen var hun nære å få godkjent frittstående, og gjorde også ellers en god figur, som endte med en kjempefin 8.plass. Best av våre rekrutter første dag ble Vanessa på 9.plass.

 

På søndag var det vanlige selvvalgte øvelser. Ingen av rekruttjentene hadde 100 % klaff i alle apparater, men alle gjorde flere apparater helt opp i mot sitt beste. Victoria hadde en bra skrankeøvelse og et veldig fint frittståendeøvelse blant annet med hel skru bakover. Marthe og Signe var best av våre på bommen uten fall eller store ustødigheter, med blant annet en smetterling av Marthe. Sterkest i skranke og totalt i selvvalgte øvelser var Aja og Vanessa. Aja kom på en sterk 8.plass i de selvvalgte øvelsene, mens Vanessa ble nr.12. For rekruttene legges obligatorisk og selvvalgt i sammen, og Vanessa ble her premiert blant beste 3.del som nr.9.

 

I juniorklassen kjørte Annika en svært solid konkurranse. Hun stod på tsukahara i hopp, og kjørte gjennom skranke og bom uten fall. Høydepunktet denne konkurransen var frittstående, med ny musikk og en veldig fin øvelse som ble belønnet med 10,80 og ny pers i dette apparatet. Totalt ble Annika nr.12.

 

Til helgen er det tid for FIG nr.3 på Nordstrand. Vi ønsker alle lykke til! 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.