FLOTTE RESULTATER I NM junior for Moss Turnforenings jenter

Postet av Moss Turnforening den 28. Nov 2020

Helgen 24. - 25. okt. ble det arrangert NM for juniorer (13-15 år) i Tromsø. Moss Turnforenings jenter markerte seg bra med gode individuelle prestasjoner, samt et sterkt lagresultat. Annika Hegreberg (15) ble best av våre på en sterk 11.plass, foran blant annet landslagsgymnaster. Laget endte på en 5.plass, kun forbigått av Oslo, Nedre Glomma, Fana-Laksevåg og Tromsø. I alt deltok 63 jenter fra 17 ulike klubber, og 11 klubber stilte med lag.


Dette var høstens eneste store konkurranse grunnet Korona, og for gymnaster i Viken/ Oslo den eneste arrangementet dette halvåret. De fleste av Moss Turnforenings jenter hadde ikke konkurrert siden 2019. Det var derfor ekstra gøy med aktivitet igjen, og flere var nok litt ekstra spente. Lørdag ble det arrangert individuell mangekamp (4 apparater) og lagfinale, mens det på søndag var finale for de 6 beste fra lørdagens konkurranse i hvert enkelt apparat.Med fra Moss Turnforening var Signe Wiggen (13), Marthe Wiggen (13), Aja-Fatou Marenah (13), 

Maia Rodal Eide (14) og Annika Hegreberg (15). For alle utenom Annika var dette deres første norgesmesterskap. Som trenere stilte Andrea Molnar og Liliana Buer, samt at Emma Hegreberg var plukket ut av Forbundet som dommer.                                 


Konkurransen startet lørdag morgen for Signe, Marthe, Maia og Annika med hopp spm første apparat. Signe og Marthe hoppet begge fine hopp med halv skru, mens Maia fikk til hel skru etter araber inn på hesten. Annika var den eneste av våre med saltohopp denne helgen. Dette utførte hun også svært godt, med tsukahara kroppert som 1.hopp og pikert som 2.hopp, begge med gode landinger. Snittkarakteren ble 12.10, som viste seg å være kun 0.1 poeng fra finaleplass. Jentene fortsatte sin konkurranse i skranke. Signe kjørte gjennom uten noe stopp eller fall. Marthe hadde strevd litt på trening med vipp og kjemper, men utførte dette kjempeflott i konkurransen, og ble tellende på laget (blant de tre beste) i apparatet. Maia kom gjennom sin øvelse med veldig flott stil, og nest best av våre i skranke. Annika kjørte også gjennom sin øvelse uten fall. Det ble en stopp etter slipp fra nedre til øvre holme og et dunk i holmen med føttene i kjempe, men alt i alt en godkjent gjennomføring. Deretter var det bom som stod for tur. Her er risikoen for fall litt større enn i de andre apparatene, og derfor også litt ekstra nervepirrende. Signe og Marthe kjørte begge gjennom sine øvelser, kanskje litt mer nervøst enn på trening, med 1 fall på smetterling, men ellers fine øvelser. Maia gjorde alle sine vanskelige elementer med stor overbevisning og lite trekk, men var uheldig å ramle på piruett og vending. Annika kom gjennom sin øvelse uten fall, med blant annet D- element i opphopp salto bakover. Deres siste apparat var frittstående. Her kjørte alle igjennom med god stil, sikkerhet og fin artistisk presentasjon. Både Maia, Marthe og Annika var inne blant de 5 beste i hele konkurransen på utførelseskarakter. Som endelig karakter (vanskegrad + utførelse) var Annika best av våre med 11.0, kun 0.45 fra finaleplass. Hun har den siste tiden trent mot dobbel salto i frittstående, men den var ikke helt klar til konkurransen; allikevel en god karakter.             


Etter 1.pulje var Annika i ledelse individuelt, samt at laget lå på første plass. Aja turnet i 2.pulje siden hun tidligere i år har stilt konkurranse i FIG (høyeste nasjonale nivå). Hun startet sin konkurranse flott, med bomøvelse uten fall. Blant annet utførte hun et D-opphopp, smetterling og rundhopp av D-verdi til 10.35 i karakter. I frittstående turnet hun også godt. Aja har veldig god spenst, og ble litt overrotert i volteseriene, men ellers en fin øvelse. I hopp var planen egentlig et saltohopp, men hun var ikke helt klar for dette denne helgen. Allikevel ble det en god karakter på halv inn- halv ut til 11.7. Aja avsluttet i skranke. Hun hadde strevd litt i oppvarmingen med å ramle over i vippene til håndstående. I konkurransen dunket hun beina i bakken etter vipp med halv vending (fall, 1.0 i trekk), men klarte vippen og kjempen i øvre holme fint.


Alt i alt hadde alle jentene fine konkurranser, uten store miss på noen. Alle var også med som tellende gymnaster på laget (3 av 5 som teller i hvert apparat). Til slutt ble det jevnt blant våre debutanter når det gjaldt resultatet sammenlagt: 35.plass på Signe med 37.3 poeng, 30.plass på Maia med 38.1 poeng, Marthe ble nr. 27 med 38.4 poeng og Aja nr. 23 med 38.7 poeng. Annika var tellende i alle apparater for laget, og litt foran de andre med en super 11.plass, og 41.7 poeng. Laget ble nr. 5 med 120 poeng, noe som er forbedring både i poeng og plassering siden 2018, da vi sist stilte med lag for juniorer. Nivåmessig ser vi også at det ikke er avskrekkende avstand opp til de aller beste. Helgen var alt i alt en meget positiv helg som ga inspirasjon til videre satsning. 


  Liliana Buer

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.