Medalje i Internasjonal Turnkonkurranse

Postet av Moss Turnforening den 7. Nov 2019


MEDALJE I INTERNASJONAL TURNKONKURRANSE

Gymnaster fra Moss Turnforening stilte i helgen i internasjonal konkurranse i Stockholm i Sverige. Mälar Cupen i Stockholm er en tradisjonsrik konkurranse, som er blitt arrangert hvert år i over 30 år. Det var i alt med over 100 gymnaster på jentesiden fra Russland, Belgia, Polen, Østerrike, samt de skandinaviske landene. For de fleste av våre jenter var dette deres første internasjonale deltakelse, og det ble en fin erfaring for alle. Resultatmessig gikk det over all forventning med bronsemedalje til Linnea Pedersen (16) i seniorklassen i frittstående! 

Moss Turnforening dro på tur og deltok med 7 jenter i alderen 11-16 år: Vanessa Engebretsen (11), Marthe Wiggen (12), Signe Wiggen (12), Aja Fatou-Marenah (12), Åsa T. Mehus (13), Annika Hegreberg (14) og Linnea Pedersen (16). Med som trener og dommer var henholdsvis Andrea Molnar og Liliana Buer. Det var felles trening fredag kveld, konkurranse for alle i lag og mangekamp på lørdag, og finaler på søndag for de 4 beste gymnastene i hver klasse.

Jentenes konkurranse på lørdag startet i skranke. Dette gikk ganske bra for de fleste. Vanessa og Annika var våre sterkeste i dette apparatet, og Signe kom også gjennom sin øvelse uten fall. Det ble et fall i avslutningen for Aja, etter en ellers fin øvelse, og et dunk nedi matten med beina for Linnea på overhopp fra nedre til øvre holme. Åsa og Marthe kjørte ikke skranke. På bom hadde dessverre ikke laget en helt optimal dag. Ingen kom gjennom helt feilfritt, eller uten fall, men det var mye bra å spore på utførelse utover dette. Annika, Marthe og Vanessa klarte seg her best med 1 fall. I frittstående derimot gikk det langt bedre for hele laget - ingen fall eller store feil på noen. Sterkest her var Linnea med 11,35 etterfulgt av Annika og Aja med 10,85 og 10,75. I siste apparat, hopp, gikk det også fint. Her har ikke jentene så høy vanskegrad foreløpig. Kun Annika hoppet hopp med salto. Det klaffet dessverre ikke helt på det første hoppet, og hun fikk et fall i sin pikerte tsukahara, men stod på hopp nr.2- kroppert tsukahara. Høyeste skårer på laget ble her Aja med 11,15, og 11,0 på Vanessa, Åsa og Linnea.

Totalt etter 4 apparater skåret Annika høyest i poengsum av mossejentene med 39,15, som resulterte i en 21.plass. I Youth klassen var Vanessa best av våre på en 16.plass, etterfulgt av Aja og Signe som nr. 18 og 19. I seniorklassen, ble det en 17.plass på Linnea, og laget endte til slutt på 13.plass. Frittstående var deres sterkeste apparat, og laget var her nr. 6. I dette apparatet var Linnea også nr. 5 etter lørdagens konkurranse, og 1.reserve til finale på søndag. Hun trodde lenge at det ikke ble noen deltakelse, og satt i ro og mak og tittet på konkurransen. I siste liten, bare minutter før start kom en strykning, og det var klart at Linnea skulle turne finalen. Hun hoppet inn da uten noen oppvarming på flere timer. Hun utførte på tross av dette en super øvelse, med hel skru forover, nydelig koreografi og utførelse. Hun oppgraderte også vanskegraden med en trippel piruett. Dette holdt til 11,3, og bronsemedalje! Dette var utrolig gøy, ganske overraskende, men også vel fortjent.

Foruten om det sportslige ble helgen en hyggelig og sosial tur i lag med flere foreldre i klubben, samt deltakere, foreldre og trenere fra Nidaros og Nedre Glomma. Konkurransen ble i alt en opptur, spesielt med tanke på Linneas bronsemedalje, men også en kjempefin erfaring for alle med internasjonal deltakelse
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.