Vanessa Engebretsen (12) er tatt ut på Norges Rekruttlag

Postet av Moss Turnforening den 21. Sep 2020

Før nedstenging av turnhaller og avlyste konkurranser, ble det gjennomført uttak til landslagene. 

Vanessa Engebretsen (12) fra Moss Turnforening ble her tatt ut på Norges Rekruttlag for 2020. 

Dette er en meget sterk prestasjon. Kun 13 jenter fra 7 ulike klubber i Norge er representert på laget for 2020. Vanessa har både i fjor og i år markert seg i norgestoppen, og samtidig vist en stigende utvikling. Under vårens nasjonale FIG konkurranse plasserte hun seg på en flott 4.plass, som viser at hun absolutt er på høyde med de aller beste i landet i sin aldersklasse. 

Vanessa har lenge utmerket seg lokalt som en talentfull gymnast. Hun har en veldig god følelse for turn, og har i år tatt et stort steg opp både i stil og vanskegrad. Vanessa har hele veien satset for fullt, og trent maksimalt av hva klubben har tilbudt. Det er derfor ekstra gledelig, og vel fortjent at hun nå er tatt ut blant landets beste gymnaster. Plassen innebærer tilbud om treningssamlinger med laget samt med junior/ seniorlandslaget i 2020 (så fremt koronasituasjonen tillater arrangementene). Under samlingene vil det blant annet være styrke- og ferdighetstester, gjennomkjøring av FIG-elite obligatoriske øvelser i alle apparater, samt mer fri trening. 

Vanessa har trent bra nå under nedstengingen, og holdt en fin form tross hjemmetrening i en lang periode. Tilbake i turnhallen har hun vist at hun har beholdt både en god fysikk og alle elementer hun kunne før nedstengingen. Nå allerede, etter halvannen uke, har hun lært seg nye elementer, med flikkflakk- salto på bom og forbedring av elementer i skranke og frittstående. 

Vi ønsker lykke til med treningen fremover og håper på samlinger fra i sommer med rekruttlaget. 

Gratulerer til Vanessa!


 Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.