Motiverende sesongavslutning for Moss Turnforenings gymnaster

Postet av Moss Turnforening den 12. Jan 2022

De tre foregående ukene har Moss Turnforenings jentegymnaster deltatt på 6 konkurranser med i alt 18 gymnaster i alderen 8-15 år. Sesongen ble avsluttet med internasjonal deltakelse under Mälarcupen i Stockholm. Resultatmessig var høydepunktene disse ukene blant annet en 14. plass til Aja-Fatou Marenah i mangekamp under NM for juniorer og 2.plass for Tuva Hild Hansen i kretsmesterskapet. I tillegg kvalifiserte Tuva seg for bomfinale under Mälarcupen i kamp med noen av de beste gymnastene fra Sverige, Island og Norge. Det har vært motiverende endelig å få konkurrere igjen, og det inspirerer til videre satsning.

Under NM for juniorer på Sotra (23.-24.10) stilte Moss Turn med 7 jenter: Tuva Westgaard Holther (13), Vanessa Engebretsen (13), Marthe Wiggen (14), Signe Wiggen (14), Tuva Rodal Eide (14), Aja-Fatou Mareneah (14) og Maia Rodal Eide (15). Det var rekordstor deltakelse med 109 gymnaster og 20 deltakende lag. Følgelig var det små marginer som skilte gymnastene og klubbene. Laget endte denne gangen opp litt midt på treet med en 10.plass. Flere av jentene hadde ikke helt fullklaff på sine øvelser, men det var mange gode enkeltapparatprestasjoner å spore. Klart best av våre ble Aja med en 14.plass i mangekamp, på tross av et fall fra bommen. Hun tok også og en 7.plass i frittstående. Aja har denne høsten hatt stor fremgang hevdet seg blant de aller beste under tre nasjonale konkurranser og vært foran flere jenter som er inne på juniorlandslaget. 

Moss turns rekrutter (11-12 år) deltok også nasjonalt i Stavanger helgen 16.-17.10 på den nasjonale rekruttkonkurransen. For flere av jentene var dette første konkurranse utenfor kretsen. Med fra Moss var Emilie Bakken (11), Emine Flesjø (11), Astri Akselsen (11), Nela Fugiel (12) og Tuva Hild Hansen (12). Best av våre ble Emine i 11-års klassen, med en fin 15.plass av 58 startende. I 12-års klassen hevdet Tuva seg godt med en 10.plass av 59 jenter. Disse jentene, samt Madeleine Ringsby (13) deltok også de kommende helgene under kretsmesterskap i henholdsvis Asker og Hokksund. Dette var første arrangerte kretsmesterskap i storkretsen Oslo og Viken, og det var selvklart mer krevende og skulle hevde seg enn tidligere. Rekruttlaget markerte seg veldig fint med en 4.plass, kun 2 poeng bak bronsemedaljen. Tuva Hansen utpekte seg spesielt med en super 2.plass i mangekamp, samt seier i hopp.                                                                                                                                                      Med unntak av Tuva Hansen, som var med til Stockholm denne helgen, deltok rekruttene, Madeleine, samt våre aspiranter i sonekonkurranse i Trøgstad den 06.11. For aspirantene var dette deres aller første konkurranse, og de var derfor litt ekstra spente. Deltakende debutanter var Amalie Det ble for alle en kjempefin gjennomføring og erfaring. 

Sesongen ble avsluttet med langtur til Stockholm for den årlige Mälarcupen, som er en internasjonal invitasjonskonkurranse. Grunnet pandemien deltok i år kun de nordiske landene: Finland, Island, Norge og Sverige. Moss turn stilte med fullt lag: Tuva (12) i Youthklassen, samt Marthe (14), Tuva E (14), Aja (14) og Maia (15) i juniorklassen. Alle jentene bidro til tellende poengsummer for laget. Moss turns beste gymnast denne helgen ble Maia med en fin 17.plass av 70 deltakende. Aja kjørte et supert frittstående til 11.0, og var kun 0.35 var finale, men hadde ellers en ikke så god konkurranse denne helgen. I Youth-klassen overrasket Tuva svært positivt med blant annet en kjempefin bomøvelse. På tross av et fall var hun nummer 3 i bom etter lørdagens konkurranse, og fikk dermed turne finale på søndag. Dessverre ble det også et fall her, og 0,3 poeng unna medalje. Uansett en kjempefin prestasjon av Tuva, som debutant i internasjonal sammenheng. 

Det har vært en svært innholdsrik høst i konkurransesammenheng, med mye aktivitet både for gymnaster og trenere. Trenere og dommere under høstens konkurranser har vært Liliana Buer, Vetle Vikanes, Silje Thorum og Åsa Mehus. Nå ser vi fremover mot en treningsperiode med forhåpentligvis en økning i fysisk trening og innlæring av nye elementer før sesongstart til våren. 

  • Liliana Buer

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.