Flott sesongavslutning med medaljefangst for Moss turns gymnaster.

Postet av Moss Turnforening den 22. Nov 2016

Foto: Hege Bjerk


I helgen ble årets siste konkurranse, Norgesfinalen 2016, arrangert i Asker.
Dette er en prestisjefylt konkurranse hvor alle landets kretser konkurrerer mot hverandre lagvis i tillegg til vanlig individuell konkurranse.
Gjennom tre kvalifiseringskonkurranser denne høsten ble Oline Myhre Rolfsøn (13), Emma Hegreberg (13), Thea Skalstad Olsen (13) og Matilde Waldermo (15) tatt ut for å representere Østfold. Dette gjorde de på en utmerket måte.
I 4-kampen (alle apparater totalt) gjorde spesielt Thea en strålende konkurranse, og ble belønnet med sølvmedalje.

2.plass til Thea
Foto: Hege Bjerk


Totalt deltok 7 jenter på Østfolds lag, fra Nedre Glomma og Fredrikshald, i tillegg til Moss turnforening. Lørdagens konkurranse hadde flere lyspunkter. Konkurransen startet fint i skranke med blant annet en solid gjennomkjøring med kjemper og engelskmann med vending av Oline, og en vanskelig øvelse med både overhopp, kjemper og engelskmann med vending av Thea.


Deretter gikk turen til bom. Her var det også mye bra, tross litt klikk for Matilde og Emma, samt et underkjent avsprang av Oline. Best på laget i bom var Thea og Maja fra Nedre Glomma. Thea kvalifiserte seg til finalen som nest beste i sin klasse. Det tredje apparatet, frittstående, ble lagets beste øvelse. Alle kjørte gjennom uten fall eller underkjente elementer. Her ble det finale på både Emma, Thea og Matilde.

Siste apparat, hopp, gikk også fint. Både Emma og Thea stod på sine tsukahara hopp (salto i 2.svevfase). De ble begge belønnet med finaleplass, i tillegg til Matilde som hoppet sine hopp rent og pent.
Totalt sett ble Thea beste gymnast på laget med 54,70 poeng, som holdt til 2.plass og sølv i klasse2. Oline tok en fin 9.plass i klasse1, mens Emma her ble nr.13. I klasse 3 tok Matilde en 9.plass. Kretslaget fra Østfold endte totalt på en 7.plass av totalt 12.

På søndagen deltok de 6 beste i hvert enkelt apparat etter lørdagens konkurranse i hver klasse (klasse 1,2 og 3). Her utpekte Matilde seg med en veldig fin frittståendeøvelse som holdt til bronsemedalje.

3.plass til Matilde.
Foto: Christian WaldermoI hopp var Emma nærmest medalje av våre med en fin 4.plass, kun hundredeler fra bronseplassen. Her ble det også en solid 4.plass til Thea, mens Matilde ble nr.5.


I bom hadde ikke Thea helt dagen med to fall. Hun kjørte derimot solid i frittstående til 13,20 og en 5.plass.
Emma var også nære medalje i frittstående med en vanskelig øvelse med dobbel skru og halvannen skru i avslutning til 14,50 i karakter.
Matilde kjørte en elegant og stilren øvelse, med blant annet halvannen skru i siste volte og mange fine hopp. Karakteren ble 14,35, som ble belønnet med en bronsemedalje.

Fra V: Thea, Emma og Oline
Foto: Liliana Buer

Totalt sett ble det en kjempefin avslutning på et bra konkurranse-år for våre eldste jenter. De har blant annet blitt kretsmestere både i lag og individuelt, har deltatt i NM for juniorer og vunnet Norgescup i lag.

Vi gleder oss og ser frem til 2017, både når det gjelder konkurranser vi skal delta på, og spesielt til å flytte inn i egen turnhall.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.